Platform voor de interieurbouwbranche
‘Alles uit één hand’ is de basis voor verdere groei in 2022!

‘Alles uit één hand’ is de basis voor verdere groei in 2022!

Nog steeds draait alles om de beschikbaarheid van materialen en aanhoudende  prijsstijgingen. Voorlopig zal daarin ook weinig veranderen: grondstoffen blijven schaars, de vraag is relatief hoog, pakketdiensten en transporteurs hebben beperkte capaciteiten en de energieprijzen stijgen. Vooral het hebben van langjarige relaties is in deze tijden heel belangrijk. Als partners weten we met elkaar toch de schade te beperken. Daarom is – ‘Alles uit één hand’ – juist nu een belangrijk begrip.  

Praktische service

“Een grote partner als Ostermann heeft een groot assortiment, goede logistieke processen en is betrouwbaar,” zegt Managing Director Erik Sambros. “Dat geldt zowel voor ons, met onze leveranciers, als wel voor onze klanten. Als je een betrouwbare partner wilt zijn, dan houdt dit in dat je kunt blijven reageren op de veranderende vraag van opdrachtgevers. Dus, heb genoeg voorraden, presenteer nieuwe producten, zorg voor een goede automatisering, bestelsysteem en zoekfunctie. Dat bespaart tijd en middelen. En, het creëert kansen, vooral nu het tempo zo hoog is.” 

Services: ´kant-en-klare onderdelen´ 

Met het confectioneren van lades op maat biedt Ostermann een uitermate praktische service. Alles is eenvoudig te bestellen via de Online-Configurator. “Zo is er volop keuze uit verschillende ladesystemen zoals ArciTech en Avantech You van Hettich en Nova Pro Scala en Vionaro van Grass. Ook houten lades op maat kunnen besteld, gemaakt en montageklaar geleverd worden.”

Of wat te denken van verlichting? Waarom zelf maken, als het snel en eenvoudig te bestellen is? Erik:  “Passend bij het motto ‘Service. Veelvoud. Tempo’ levert Ostermann kant-en-klaar geconfectioneerde lineaire verlichting. Deze is eenvoudig aan te sluiten natuurlijk. Naast het uitgebreide programma in lichtprofielen, heeft Ostermann een groot assortiment meubelverlichting. Ook daar is de basis heel eenvoudig, plug and play.”

De passende oplossing voor elke toepassing 

Naast het grootste kantenband programma van Europa, is Ostermann tevens de perfecte partner in lijmen en reinigers: niet alleen smeltlijmen, maar ook witte-, fineerlijmen, spuit- en contactlijmen, PU-lijmen en talrijke speciale lijmen. Deze zijn passend bij de verschillende snelheden van de machines, verschillende open tijden, of kleuren, gevuld of ongevuld, van merken als Jowat, Henkel, Rakoll en Redocol. En uiteraard in allerlei verschillende verpakkingsgroottes. Erik: “Ook het passende gereedschap zoals lijmrollen, aandrukrollen, lijmpompen, spuitpistolen, slangen of een handige tapkraan voor emmers witte lijm, vindt men hier. De keuze is enorm.”

Reinigen hangt natuurlijk heel direct samen met lijmen. Daarom is het assortimentreinigers recentelijk uitgebreid: voor de lijmbak, de verschillende stations op de machine en zelfs voor de machine zelf. Maar ook handmatige reinigers, poets- en reinigingsdoeken, borstels. De op eigen initiatief ontwikkelde biologische groene reiniger Teclinex is op basis van plantaardige grondstoffen en geschikt voor zowel handmatige reiniging als toe te passen op elk station van de kanten aanlijmmachine en zelfs voor bijvoorbeeld de transportketting van de machine. Niet voor niets heet deze reiniger dan ook Teclinex one-for-all.

Verdere uitbreiding om de servicegraad te blijven verhogen

Omdat Ostermann het assortiment kantenband, meubelbeslag, inbouw- en werkplaats artikelen ook in 2022 verder zal uitbouwen, is besloten de capaciteit verder te vergroten. Erik tot slot: “We investeren in diverse nieuwe gebouwen en in de bijpassende logistieke inrichting (automatische magazijn). En in mensen natuurlijk. Op dit moment is er wederom een vacature voor de binnendienst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.