Platform voor de interieurbouwbranche
‘Alles begint bij sterke producten’

‘Alles begint bij sterke producten’

Al meer dan 50 jaar is Van Hoecke uit Sint-Niklaas een vaste partner in de meubelindustrie. Dat de Belgische organisatie meer is dan een distributeur van meubelbeslag, wil ze elke dag opnieuw bewijzen door de klanten te ondersteunen om sneller en gemakkelijker een optimaal resultaat te behalen. Daarom zijn dit jaar enkele van onze services op de Prowood centraal gesteld.

Van Hoecke

Uiteraard begint alles bij sterke producten. Met de scharnieren, klapdeur- en ladesystemen van Blum, het eigen merk van lade-indelingen: Orgalux en de in eigen beheer ontwikkelde, houten ladesysteem TA’OR BOX heeft Van Hoecke absoluut sterke merken in huis. Maar bij Van Hoecke willen ze er met name zijn bij iedere stap in het werkproces van de klanten. Van een inspirerende showroom, technische opleiding tot tekenprogramma’s en een betrouwbare garantie en technisch commerciële medewerkers. Wat de Belgische leverancier te bieden heeft, is even handig als divers!

Van Hoecke

“Vorig jaar kreeg onze webshop een make-over waarbij we vooral het gebruiksgemak centraal hebben gezet. Zowel voorraadproducten als maatwerk kunnen met enkele muisklikken besteld worden. Constant werken we aan nieuwe updates waarvoor we ons baseren op de input van onze klanten”, legt Stijn van Avermaet uit. “Binnenkort gaan we nog een stap verder om het bestelproces te vereenvoudigen en wordt de smartphone ons communicatiemiddel bij uitstek. Eenvoudig herbestellen van stockproducten of voorgemonteerde lades door de barcode te scannen, het melden van schadegevallen, … Je hoeft er binnenkort enkel maar je smartphone voor boven te halen!”

Van Hoecke

Lades kant en klaar geleverd
Stijn vertelt verder: “Als we er in slagen om tijdrovend werk zonder toegevoegde waarde uit handen van de klanten te nemen, zodat ze zich kunnen concentreren op hun eigen vakmanschap, dan hebben we ons doel bereikt. Het was voor ons het uitgangspunt om met het voormonteren van Blum-lades te beginnen. Op die manier beschikken onze klanten over alle mogelijkheden uit het gamma zonder zelf een grote voorraad te moeten aanleggen. Bovendien worden ze binnen de drie dagen geleverd, helemaal klaar om er onmiddellijk mee aan de slag te gaan.”

Van Hoecke
‘Meer dan 250 medewerkers zetten zich enthousiast in voor het bedrijf.’

Hoe klanten beleverd willen worden, of ze snel iets willen komen afhalen, welke verpakking hun voorkeur heeft, …  Bij Van Hoecke houden ze er graag rekening mee. “Natuurlijk stopt de service niet als de producten bij ons in Sint-Niklaas vertrekken”, besluit Stijn. “De handige Easy-Assembly app voorziet monteurs altijd en overal van informatie en helpt met Augmented Reality bij het vinden van de juiste beslagpositie of instelling. En dankzij de persoonlijke ondersteuning en begeleiding kan de klant zich bezighouden met zijn eigen core business.”

Van Hoecke

OVER VAN HOECKE
Het Belgische familiebedrijf Van Hoecke uit Sint-Niklaas is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. Als verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum aan keuken- en interieurbouwers in de Benelux, is het al jaren marktleider. Daarnaast creëerden ze met ORGALUX een eigen merk van lade-indelingen en keukenhulpjes. Sinds 2014 brengt Van Hoecke onder het merk TA’OR een eigen, industrieel vervaardigd, houten ladesysteem op de markt. Met de eigen merken kijkt Van Hoecke ook verder dan de grenzen van Benelux en voert het reeds uit naar Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Dankzij de inzet van 250 enthousiaste medewerkers en lopende investeringen in technologie en automatisering groeit het bedrijf jaar na jaar.     

Tekst: Jerry Helmers     Beeld: van Hoecke

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.