Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Alleen glas biedt effectieve bescherming tegen Covid-19

g-fittings-1-kopieren

17 juni 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het coronavirus, Covid-19, heeft ons leven in de afgelopen maanden flink op de kop gezet. We moeten anderhalve meter afstand houden, mondkapjes dragen en kunnen niet meer vrijuit naar uitgaansgelegenheden of evenementen.

Ook op de werkvloer zijn veel aanpassingen gewenst. Nog steeds werken veel mensen vanuit huis, maar soms kan het niet anders en zijn maatregelen noodzakelijk. Een veel gebruikt middel zijn de bekende scheidings- of kuchwanden. Goede vraag is: welk type is het beste. Volgens G-Fittings, een fabrikant van hoogwaardige fittingen en beslagsystemen, is effectieve desinfectie tegen Covid-19 alleen mogelijk op glas. Transparante kunststoffen zoals acrylglas zijn niet bestand tegen behandeling met de stoffen die effectief zijn tegen het Covid 19-virus.

Deze kunststoffen worden beschadigd door desinfectie met de middelen die 62-71% ethanol en 0,1% natriumhypochloriet bevatten. Dit zijn de middelen die geschikt zijn om het Covid 19-virus te bestrijden. Er ontstaan echter scheuren, waardoor niet meer aan de hygiënische minimumnormen kan worden voldaan.

Hygiëne beschermingen van G-Fittings zijn de perfecte oplossing om klanten en medewerkers efficiënt te beschermen en een gevoel van veiligheid te geven. De speciale ruiten, die dienen als bescherming tegen het Covid 19-virus, zijn gemaakt van 6,38 millimeter gelaagd veiligheidsglas (VSG). Dit product is krasvast, transparant, lichtvast, schokbestendig en uiteraard splintervrij. De kuchwanden zijn flexibel en moeiteloos op te zetten en dienen als druppel- en hoestbescherming. 
Er zijn diverse modellen verkrijgbaar. Denk aan staande scheidingswanden, mobiele baliebeschermers, podiumstandaard en meer.

De voordelen van het veiligheidsglas die G-Fittings op de markt brengt, op een rij:

 • Optimale hygiëne oplossing voor zowel de klant als het personeel
 • Geschikt voor apotheken, hotels, winkels en openbare instellingen
 • Voor binnen- en buitengebruik (roestvast)
 • Krasvrij, glashelder, stootbestendig en onbreekbaar
 • Kunststof glijders beschermen het oppervlak
 • Eenvoudige montage
 • Verschillende oppervlakken (rvs-, en chroom design)
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Andere afmetingen op aanvraag

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht