Platform voor de interieurbouwbranche
Alle stadia van de innovatietrajecten krijgen volop aandacht
Mortex® – © Andrieux Leny – Applicator: Stephanie Parutto & André Delagarde.

Alle stadia van de innovatietrajecten krijgen volop aandacht

Unieke expertise is gegroeid naar wereldreferentie

BEAL International, opgericht in 1974, is een Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de productie en de distributie van innoverende producten voor de bouw- en decoratiesector.

Beal international – Fernelmont (Belgium).

Onder het gamma producten ontworpen door BEAL International, zijn het vooral de MORTEX® bekledingen type beton cire en zelfs Tadelakt, het BEALSTONE® systeem, een nieuwe generatie Terrazzo, en de CAPILASIL® waterdichtingsoplossingen die het bedrijf beroemd hebben gemaakt. Met meer dan 45 jaar ervaring heeft BEAL International dan ook een unieke expertise ontwikkeld en zich gevestigd als een wereldreferentie voor multi-oppervlak ‘beton cire’ en Terrazzo bekledingen.

Uitmuntendheid 

De oprichters en teams van BEAL International delen een voorliefde voor het streven naar uitmuntendheid. Om het hoogste kwaliteitsniveau voor de eigen producten te garanderen, zorgt het bedrijf goed voor alle stadia in de innovatietrajecten: het ontwerp, de productie, de distributie, de opleiding van ambachtslieden en natuurlijk ook deskundig advies nadat de verkoop is beklonken. 

Bealstone®. (Beeld: Kevin Thiry)

Betonlook bekleding

MORTEX® ‘betonlook’ is de bekleding bij uitstek voor wie techniciteit, originaliteit, persoonlijkheid en esthetiek wenst te combineren. Deze wordt zowel om zijn technische kwaliteiten als om zijn decoratieve voordelen gebruikt en biedt binnen- en buitenhuisarchitectuurprojecten een mineraal uitzicht die aan ‘betonlook’  of zelfs ‘Tadelakt’ doet denken.

Dankzij zijn dunheid en ondoordringbaarheid past de MORTEX® bekleding minerale micro-mortel zich aan alle vormen en oppervlakken aan en biedt het een onvergelijkbare look aan douches, vloeren, zwembaden, trappen en meubels. Zowel binnen als buiten brengt MORTEX®, gladgestreken betonlook de meest creatieve ideeën tot leven.

Bouwen, renoveren en decoreren

Dankzij zijn sterkte, flexibiliteit, dunheid en uitstekende hechting biedt de MORTEX® bekleding een uniek betoneffect, neutraal of gekleurd aan de te bewerken oppervlakken. Het kan zowel horizontaal als verticaal worden toegepast. Maar ook: binnen én buiten, zowel technisch als decoratief. Als men het vervelende werk van afbreken wilt vermijden, dan is MORTEX® ook de oplossing: deze kan makkelijk bestaande tegels bedekken. En ja, dit kan ook bij vloerverwarming. Alles is mogelijk! 

Creativiteit

Kleuren, tinten, vormen, texturen, effecten… alles kan! Dankzij de neutrale basis die in de massa kan worden gepigmenteerd en de verschillende toepassingsmethodes, maakt de MORTEX® bekleding onbeperkte  kleuren -en renderingsmogelijkheden mogelijk voor badkamers, vloeren, woonkamers en exterieurs. Iedereen krijgt het resultaat waarvan wordt gedroomd.

Daarnaast is MORTEX® een van de essentiële materialen voor bouw- of renovatieprojecten die deel uitmaken van een ecologisch verantwoorde en duurzame aanpak. Deze is gemaakt in België en samengesteld uit 95% natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit Europa. De formule is neutraal en kan door de vakman direct ter plaatse worden gepigmenteerd, wat een ecologischer transport mogelijk maakt en productafval voorkomt.

MILIEUVRIENDELIJK

BEALSTONE® is een eigentijds en verbeterd alternatief voor Terrazzo die scheurvrij, dun en gemakkelijk te installeren is. Deze is geproduceerd uit 97% natuurlijke ingrediënten en recyclage bevorderend door het gebruik van lokale aggregaten. Dit minerale product is een volledig milieuvriendelijke en aanpasbare oplossing die ongeëvenaarde stijl biedt aan decoratie- of renovatieprojecten. Dankzij zijn uitzonderlijke eigenschappen en hoge technische prestaties laat BEALSTONE® ruimte voor creativiteit bij het ontwerpen of renoveren van interieurs, van de meest trendy tot de meest klassieke. Met het BEALSTONE® systeem bouwt of renoveert u unieke ruimtes.

2022-BC BT – Shooting: The ImageFactory. (Beeld: C.LINKENS/TIF)

Persoonlijkheid

Terwijl originele Terrazzo uit Italië gemaakt is van natuursteenfragmenten en marmer, gaat de BEALSTONE® Terrazzo oplossing een stap verder. Deze biedt de mogelijkheid om verschillende materialen te kiezen voor de samenstelling ervan. Kwarts, metaal, marmer, terracotta, edelstenen, glas, schelpen, kiezels, spiegelsnippers, kleine kiezelsteentjes, kiezelzuurkorrels, gerecycleerde materialen… U kiest het aggregaat dat u wenst, uw verbeelding is de enige limiet!

Dat geldt ook voor de kleur. Het BEALSTONE® poeder kan in een oneindig aantal kleuren worden voorbereid. De enige moeilijkheid is een kleur te kiezen uit dit oneindige palet. Echter, deze ‘moeilijkheid’ is ook weer een mogelijkheid! Met zoveel aanpassingsmogelijkheden, weinig technische beperkingen en een gegarandeerd verbluffend resultaat, is BEALSTONE® de voor de hand liggende keuze voor wie houdt van schoonheid en een praktisch gevoel voor wat mogelijk is. Architecten, decorateurs en particulieren kunnen eindelijk ruimtes tot leven brengen zoals zij ze gedroomd hebben: zonder grenzen.

Esthetiek en techniek om ruimtes te renoveren

Het BEALSTONE® product is ideaal voor het creëren van moderne, naadloze ruimtes met een sterke Terrazzo-stijl. De dikte kan aan elke plaats worden aangepast, van 2 mm tot enkele centimeters. Het kan ter plaatse worden gegoten of in de werkplaats worden geprefabriceerd. Daarna kan het worden gebruikt voor de bekleding van wanden, vloeren en meubilair, zowel binnen als buiten. Het respecteert de bestaande functionele verbindingen. In elke kamer past BEALSTONE® perfect bij het omringende decor, of het nu hedendaags is of antiek. In combinatie met andere materialen – hout, metaal, staal, enz. – komt de pracht ervan nog meer tot uiting. Het BEALSTONE® product kan worden gebruikt om oude Terrazzo bekledingen, met name uit de Art Deco periode, in vrijwel identieke staat te herstellen.

OPLEIDINGEN

Er zijn specifieke opleidingen voor de verschillende productreeksen. De opleiders zijn gepassioneerde, hooggekwalificeerde en ervaren vakmannen. Zij delen de bedrijfsfilosofie en de technieken die nodig zijn om de juiste oplossingen in te kunnen zetten.

Opleidingen worden in verschillende talen gegeven in het opleidingscentrum in België, bij de partnerdistributeurs in Nederland en eigenlijk verder over de hele wereld. Ze combineren theorie en praktijk en worden op verschillende niveaus aangeboden (initiatie en specialisatie). Deze cursussen zijn niet verplicht. Een plaatser kan immers al zeer bekwaam zijn zonder deze trainingen te hebben bijgewoond.  

MORTEX® Opleiding

Leer meer over de MORTEX® bekleding applicatie technieken of verbeter uw vaardigheden met de specialisatiecursussen. De introductiecursus is een voorwaarde voor het volgen van de gespecialiseerde cursussen.

BEALSTONE® opleiding

Als u een vakman bent en met het BEALSTONE® systeem wilt leren werken, dan is er een algemene introductiecursus van één dag en een specialisatiecursus van drie dagen.

Opleiding voor vakmannen

Werkt u al als vakman in de bouw-, renovatie- en decoratiesector en wilt u nieuwe materialen leren kennen of uw vaardigheden verbeteren? Onze opleidingen zijn voor jou!  Onze opleidingen worden het hele jaar door overdag en op weekdagen gegeven. Teneinde een verwacht en homogeen niveau te garanderen, is wel het recht voorbehouden om bepaalde aanvragen niet te aanvaarden.

Opleiding voor individuen

In de E-Live opleidingen volgt de cursist live de training, die gegeven wordt door onze expert. Met de E-Learning opleidingen kan elke belangstellende vooraf bepalen wanneer het inplannen uitkomt. Deze digitale opleidingen combineren, net als de opleidingen in ons opleidingscentrum, theorie en praktijk. Voor elke cursus ontvangt de cursist een doos met al het nodige gereedschap om de praktische oefeningen uit te voeren.

Al onze opleidingen in het Nederlands en Frans voor het jaar 2023 vindt u op onze website.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.