Platform voor de interieurbouwbranche
All-in-one softwareoplossing vereenvoudigt het leven van de verwerker. Maatkastenbouwers kiezen voor automatisering, robotisering en digitalisering van hun processen

All-in-one softwareoplossing vereenvoudigt het leven van de verwerker. Maatkastenbouwers kiezen voor automatisering, robotisering en digitalisering van hun processen

Die verbeteren immers de productiviteit en efficiëntie, waardoor de bedrijven kunnen blijven voldoen aan de steeds strenger wordende eisen van hun klanten op vlak van kwaliteit en levertermijn. Ook maatkastenbouwers investeren onder meer in geautomatiseerde productielijnen en robotsystemen. Die stap is echter vaak niet zo eenvoudig, waardoor de ondersteuning van een specialist welkom is. Softwarespecialist Vlecad helpt bedrijven én biedt met Korpus en AutoFIT een all-in-one oplossing.

De stap naar automatisering en robotisering bij maatkastenbouwers vraagt een goede voorbereiding. In veel gevallen worden ontwerpen hier immers nog in 2D getekend, waarna deze tekening met de productieverantwoordelijke besproken wordt en daarna aan de operatoren doorgegeven wordt. Dat vertraagt het productieproces, verhoogt het risico op fouten en is uiteraard niet de beste basis om te gaan automatiseren of robotiseren. 

Met AutoFIT beschikt de klant over een volwaardige software voor de optimalisatie van de productieprocessen.

“Om een optimaal resultaat te komen, moeten alle machines direct vanuit de tekening aangestuurd worden, zonder dat een operator moet ingrijpen. Denk echter goed na, vooraleer u een bepaalde softwareoplossing kiest: welke opdrachten voeren we vandaag uit en kan ik die dan allemaal met de software tekenen en verwerken? Over welke machines beschikken we en kunnen we die digitaal aansturen? Welke machines willen we nog aankopen en is de software daarvoor geschikt?,” zo adviseert Lars Vliegen, zaakvoerder van Vlecad

“Veel bedrijven hebben ook geen duidelijk beeld van de flow op de werkvloer. In dat geval geldt het gezegde: Meten is weten!. Met behulp van tijdsregistratie met scanners of smartphones kan de werking goed in kaart gebracht worden, waarna gezocht kan worden naar oplossingen voor stappen waar het allemaal wat stroever loopt.”

All-in-one softwareoplossing

Vlecad, al meer dan 30 jaar specialist in de ontwikkeling van CAD- en CAM-software, wil bedrijven ondersteunen om de stap naar automatisatie en robotisatie probleemloos te zetten. Het is immers belangrijk dat machines en software perfect op de specifieke behoeften van elke toepassing afgestemd zijn en ook een antwoord bieden op toekomstige uitdagingen. 

Dankzij deze totaaloplossing wordt het productieproces vereenvoudigd en geoptimaliseerd en zijn bedrijven klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

“We willen vermijden dat bedrijven later onvoorziene kosten hebben, omdat de software bij aanvang niet goed gekozen of uitgewerkt was. Veel van onze medewerkers hebben net als ikzelf eerst de nodige ervaring op de werkvloer opgedaan. Zo kennen we de materie door en door, denken we met de klant mee en kunnen we de software perfect afstemmen op de behoeften van vandaag en morgen”, gaat Vliegen verder. 

“Met Korpus en Autofit bieden we een all-in-one oplossing voor interieur- en maatkastenbouwer. Korpus wordt gebruikt voor het parametrisch uittekenen van kasten en kamers, het renderen van beelden, het aanmaken van technische plannen en het aansturen van de productie. Met AutoFIT beschikt de klant over volwaardige software voor de optimalisatie van de productieprocessen. Zo krijgt bijvoorbeeld de (opdeel)zaag de nodige data om de stukken op een correcte wijze te kunnen produceren. En, er is ook een link naar de verschillende merken van automatische magazijnen. Aangezien we beide softwarepakketten in eigen beheer uitwerken, kunnen we kort op de bal spelen bij vragen van de klant of eventuele ontwikkelingen die nodig zijn als klanten in nieuwe machines investeren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.