Platform voor de interieurbouwbranche
Afwerking voor ramen en deuren

Afwerking voor ramen en deuren

LoCra produceert en verkoopt innovatieve afwerkingsproducten voor de bouwsector. De firma werd in 2011 opgericht door Lode Craenen, die tot dan al meer dan 20 jaar zijn strepen verdiend had als sales manager en zaakvoerder in de wereld van de raam- en bouwprofielen. “Ik was en ben nog steeds gedreven door een passie voor de ontwikkeling van innovatieve producten uit nieuwe materialen voor de woningbouw.”

LoCra interieur bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen voor ramen, muurlijsten, rolluikkasten uit vochtwerend groen MDF V313, bekleed met een kunststof renolit folie, beschikbaar in de kleuren wit, crème en crème houtnerfstructuur. Deze folie wordt aangebracht met een polyurethaan watervaste verlijming.

De producten portfolio is zo uitgebreid dat het programma van LoCra toegepast kan worden in zowel de residentiële, industriële en sociale woningbouw. Met zijn programma voor renovatie in de sociale woningbouw heeft LoCra in samenwerking met verschillende bouwondernemingen in België een grote expertise opgebouwd in deze sector. Architecten en huisvestingsmaatschappijen zijn gecharmeerd door de uitstraling van het product dat de gerenoveerde woning dadelijk in een ander perspectief zet.

Ondanks dit alles blijft dit allemaal betaalbaar en binnen de budgettering, vermits door gespecialiseerd maatwerk voor projecten het verlies aan materialen beperkt blijft.

Lignodur®topline LD 36 + masterline LD 40

Een doordachte mix van kunststof (polymeren van hoge kwaliteit) en hout (enkel snelgroeiende binnenlandse houtbestanden) is de basisgrondstof waarmee robuuste tuinschermen, terrasplanken en venstertabletten worden vervaardigd. Deze Lignodur® venstertabletten topline LD 36 en masterline LD 40 met een attractief design en een onderhoudsvriendelijk karakter bestaan in een uitgebreid pallet kleuren, verschillende breedtematen en een interessante lengtemaat van 6000mm. 

Bovendien beschikken zowel de venstertabletten als de eindkappen over dezelfde facet geslepen rand wat een uniforme, elegante afwerking oplevert. Een hoogwaardige en robuuste laminaatfolie beschermt het oppervlak tegen UV, tegen hoge en lage temperatuur (bestand tussen -30°C en +70°C), vuur (brandklasse B2-zelfdovend materiaal) en vocht. Het geringe gewicht van de tabletten en het gemak waarmee de verwerking gebeurt, simpelweg met de gebruikelijke gereedschappen, klinkt dan weer als muziek in de oren van de schrijnwerker.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.