Platform voor de interieurbouwbranche
Advies voor elke interieurbouwer
Ook interieurbouwers gebruiken graag producten van ADLER, zoals de milieuvriendelijke watergedragen lak Bluefin Pigmosoft waarmee deze kast gelakt is. (Beeld: ©Kettnaker)

Advies voor elke interieurbouwer

ADLER blijft groeien, zowel binnen de Benelux als wereldwijd. Het bedrijf uit Oostenrijk ontwikkelt en produceert een hoogwaardig en compleet assortiment aan verven, lakken en houtbeschermingsmiddelen. Het familiebedrijf hecht grote waarde aan milieuvriendelijke lakken op waterbasis.

Het team van ADLER Benelux. (Beeld: ©ADLER)

​Specialist in watergedragen producten

“Wij werken al sinds decennia aan watergedragen producten en zien dat zij steeds belangrijker worden”, zegt directeur van ADLER Benelux Leon Cremers. Meer dan tweederde van alle ADLER-producten wordt op waterbasis geproduceerd. Vele daarvan bezitten een groot aandeel natuurlijke en duurzame grondstoffen. “We werken constant aan de ontwikkeling van nieuwe producten en hebben alleen al 110 mensen werken op de afdeling Research & Development.”

Het green-assortiment van ADLER. (Beeld: ©ADLER)

Watergedragen én duurzaam

Een resultaat van deze inspanningen is terug te zien in het green-assortiment, dat alleen duurzame coatings bevat die geschikt zijn voor toepassingen in het hele huis. Ecologische houtolie voor milieuvriendelijke houtbescherming, duurzame raam- en meubellakken, vernis op waterbasis en milieuvriendelijke muurverf. Eén van die producten is meubellak Bluefin Terra-Diamond. Het product is gebaseerd op een veganistische formule en bestaat voor meer dan 85% uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Cremers: “Daarnaast is dit een hele goede lak met een natuurlijke uitstraling: je ziet nauwelijks dat er iets op het hout aangebracht is. Bluefin Terra-Diamond biedt een uitstekende oppervlaktebescherming en is eenvoudig aan te brengen.”

Het green-assortiment van ADLER. (Beeld: ©ADLER)

Meedenken over de juiste keuze

Het specialisme van ADLER beperkt zich niet tot de ontwikkeling van nieuwe producten. Het bedrijf denkt ook erg graag mee met de interieurbouwer. “Bij deze klantengroep ligt de focus op meubellak en kleurlak. Wij delen de kennis over onze producten graag en geven advies. Regelmatig vragen klanten ons of het verstandig is om over te stappen op watergedragen producten.”

Deze keuze hoeft in ieder geval niet af te hangen van het productaanbod, zegt Cremers. “We hebben voor elke gebruiker wat wils, zowel voor kleine verwerkers die met de hand spuiten als grote die met een spuitautomaat werken.”

Bluefin Terra-Diamond van ADLER is een lak met een zeer natuurlijke uitstraling. (Beeld: ©ADLER)

Elk producttype heeft zijn eigen voor- en nadelen. “Men denkt soms dat watergedragen producten minder snel drogen, maar met de goede condities is de droogtijd juist erg goed te beïnvloeden, zodat de droogtijd van watergedragen producten nog korter kan zijn dan die van producten met oplosmiddelen. De verwerking is dus afhankelijk van de condities, maar die kun je beïnvloeden, eventueel met luchtdrogers. Zeker in de industrie willen ze niet meer anders.”

Door water ruwt eiken op, dus bij het gebruik van watergedragen producten is soms meer schuurwerk nodig. “Tegelijkertijd vergelen producten met oplosmiddelen sneller. Met watergedragen lak kun je op een natuurlijke manier aankleuren zonder te hoeven beitsen.”

Kortom: of de klant kiest voor producten op waterbasis is afhankelijk van de situatie en zijn of haar wensen. Wie twijfelt is bij ADLER in ieder geval aan het juiste adres. “We denken mee en geven advies, bijvoorbeeld over droging of over de voorbehandeling van hout. Omdat we een voorloper zijn op het gebied van watergedragen producten, kunnen we tientallen jaren aan kennis met interieurbouwers delen.”

Om Nederland nog beter te kunnen bedienen blijft ADLER Benelux uitbreiden met nieuwe specialisten. “Marco Kerssens is onze nieuwe technisch adviseur/accountmanager in Nederland en zal in verband met zijn ruime ervaring zeer breed in het hele land worden ingezet”, aldus Cremers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.