Platform voor de interieurbouwbranche
ABS kanten met Pine-decor van Ostermann

ABS kanten met Pine-decor van Ostermann

Lichte houtsoorten zijn de trend, omdat ze rust en zachtheid uitstralen en veelzijdig te combineren zijn. Dit geldt ook voor de rustieke en elegante mediterrane Pine. Ostermann levert ABS kanten met Pine-decor in talrijke variaties; naast de klassieke versie kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer kiezen uit een scala aan diverse kleuren en structuren.

In het verleden werd deze naaldboom vaak gebruikt voor de bouw van masten van grote schepen. Tegenwoordig geeft het een interieur, met de warme houttint en contrasterende nerf, een mediterraans tintje. Het verwerken van het zachte hout met veel harsinsluitsels is echter niet zo eenvoudig. Met hoogwaardig, decoratief plaatmateriaal en kantenband kan dit worden vermeden en wel de uitstraling en het tastbare effect van Pine bereikt worden. Keuken-, meubel- en interieurbouwers kunnen bij Ostermann de passende kanten direct uit voorraad bestellen. Het assortiment gaat van natuurlijke, lichte Pine-decoren, via witte tinten tot grijze, bruine en ook zwarte kenmerken. Het uitgebreide assortiment vindt men ook via het zoekbegrip “#Highlights06” op de Ostermann website www.ostermann.eu.

Mediterraans: Fano Pinie natuur

De Pijnboom, ook wel bekend als ‘Mediterrane Den’, ‘Italiaanse Steenden’ of ‘Parasolden’, de laatste vanwege zijn karakteristieke vorm, is een ondersoort van de Den en heeft de lichtste houtkleur in deze soort. De gele tint geeft het hout een warme en elegante uitstraling. De nerftekening komt bij de lichte houtkleur extra tot zijn recht. Hierdoor ontstaat een contrasterend kleurenspel dat het elegante naaldhout een rustieke uitstraling geeft. Op deze natuurlijke uitstraling van het grenenhout is de Ostermann kant Fano Pinie natuur houtstructuur gebaseerd. Tevens voelt de houtstructuur van de ABS kant ook levensecht aan.

Tip: In combinatie met witte meubelelementen vormen het plaatmateriaal en het kantenband echte blikvangers.

Scandinavisch: White Loft Pine en Jacobsen Pine blauw

De chique nerftekening is zeer veelzijdig en zeker niet alleen geschikt voor liefhebbers van mediterrane interieurs. Degenen die de voorkeur geven aan Scandinavisch heldere lijnen kunnen bij Ostermann de ABS kant White Loft Pine houtstructuur, een nog lichter, in basis wit decor, bestellen. Deze is bijzonder goed te combineren met pasteltinten of maritiem blauw. Als men een zachte, blauwe tint in de kant wil verwerken, is de ABS kant Jacobsen Pine blue houtstructuur verkrijgbaar. Hierop ziet men grijze en koelblauwe nerftekening, die elkaar harmonieus aanvullen. Perfect voor een Scandinavisch design.

Warm en sfeervol: Jacobsen Pine zwart en Silver Pine houtstructuur

Voor een warme en gemoedelijke optiek. Donker hout zorgt voor een stijlvol interieur zonder te overheersen. De zwarte kant Jacobsen Pine zwart houtstructuur heeft een zachte, grijze en bruine nerftekening. Op deze manier combineert het de elegantie van donkere meubelen met het huiselijke van natuurlijke houtdecoren. De ABS kant Silver Pine houtstructuur is een iets lichtere variant met een fijne structuur.

Van Europa naar Amerika: Ponderosa Pine

Naast de mediterrane Pijnboom biedt Ostermann ook een decorvariant “van overzee”.  De ABS kant Ponderosa Pine houtstructuur dankt zijn naam aan de Ponderosa Pine, het Amerikaanse equivalent van de Pijnboom. De kant heeft een grijsbruine kleur met een typische sterke nerf. De rustieke uitstraling gaat perfect samen met bruine Ponderosa oppervlakken met jaarringen en knoesten. Qua kleur combineert het bijvoorbeeld goed met warme en donkere kleuren, zoals bordeauxrood of dennengroen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.