Platform voor de interieurbouwbranche
ABS kanten met lichte houtdecoren

ABS kanten met lichte houtdecoren

Steeds vaker ziet men houtsoorten met lichtere nuances, zoals Lariks, Essen, Ahorn of Berken. Deze trend zal zich voortzetten. Immers brengt het “blonde” hout nog meer gemoedelijkheid in ons interieur aan. Bij Ostermann zijn er veel verschillende ABS kanten met lichte houtdecoren direct uit voorraad leverbaar.

Lichte houtdecoren zijn veelzijdig te combineren. Ze passen goed bij de veelgevraagde supermatte unikleuren in subtiele blauw- of groentinten en ze harmoniseren perfect met de trendkleur zwart. Als men deze kleuren combineert, ontstaat er een Scandinavische stijl: meubels met lichte houtsoorten, ingetogen kleuren voor de muren of textiel, accenten met zwarte metalen elementen. Om meubels met deze trendy stijl te creëren adviseert Ostermann om de ABS kanten Frêne Scandinave houtstructuur, Mainau Berken miniperl, Koningsahorn miniperl of de kant Lyon Es zand houtstructuur te gebruiken. Voor een decor met meer nerfstructuur kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer voor de ABS kant Lariks bruin houtstructuur kiezen. Het levensechte samenspel tussen de lichte en donkere delen brengt de meubeloppervlakken tot leven zonder dat een groot deel van het oppervlak overheerst. Alle beschreven kanten zijn bij Ostermann in de standaardbreedtes 23, 33, 43 en 100 mm en in diktes van 1 en 2 mm direct uit voorraad leverbaar. Een overzicht van deze kanten vindt men via het zoekbegrip „#Lichtehoutsoorten“ op de Ostermann website www.ostermann.eu

Lariks: ABS kant Lariks bruin houtstructuur

De tot de Grenenhout tellende Lariks is iets heel bijzonders. Ze is één van de hardste naaldhoutsoorten en is veelzijdig geschikt als constructie- en meubelhout. De kleur en structuur van het hout krijgen door de regelmatige afwisseling tussen lichte earlywood, ook wel zomerhout genoemd, en de scherp afgegrensde, donkere latewood, ofwel winterhout, een uitgesproken karakter. Het gebruik van de ABS kant Lariks bruin houtstructuur heeft zich in de meubelbouw bewezen, omdat echt Larikshout aanzienlijk donkerder wordt door licht. Door het diepe geborstelde decoroppervlak kan men bovendien de structuur van het meubelstuk echt voelen en dat geeft het interieur extra karakter en authenticiteit.

Essen: ABS kant Frêne Scandinave houtstructuur

Voor keuken-, meubel- en interieurbouwers die graag lichte meubels met een bijzondere Scandinavische look willen creëren, adviseren de experts van Ostermann om de zachte, bleke kant Frêne Scandinave te verwerken. Het decor van de kant, met de subtiele uitstraling, combineert de eigenschappen van klassiek Essenhout met een typerende Scandinavische lichtheid.

Berken: ABS kant Mainau Berken miniperl

Het houtsoort Berken is uitermate geschikt voor de lichte en vriendelijke woontrend. Berkenhout speelt immers een belangrijke rol in de meubelbouw in Scandinavië. Met de nauwelijks zichtbare nerftekening en de geelwitte kleur biedt de ABS kant Mainau Berken miniperl een bijzonder lichte en elegante oplossing voor meubels in Scandinavische stijl.

Ahorn: ABS kant Koningsahorn miniperl

Wie de voorkeur geeft aan een kant met een filigrane nerf, kan de variant Koningsahorn miniperl goed gebruiken. Door het zachte samenspel van de fijne lichtbruine lijnen, die subtiel overgaan naar een rodere tint, krijgt de kant een levendige uitstraling, zonder overheersend in het interieur aanwezig te zijn. Het eindresulaat is een klassiek Ahorndecor met een natuurlijke uitstraling.

Essen: ABS kant Lyon Es zand houtstructuur

De kant in de kleur zand heeft door de verfijnde houtnerftekening van Essen een subtiele, maar toch warme uitstraling. Door de lichte grauwsluier is de kant uitermate goed te combineren met ingetogen grijs of met uitgesproken groene of blauwe unikleuren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.