Platform voor de interieurbouwbranche
HoutPro+

Aandacht voor houtbewerkingsmachines van gespecialiseerde merken

Noblesse1_IMG-1590
Recent werd een ST10F bandherzaag van Stenner geïnstalleerd bij Verstegen Houthandel & Bouwmaterialen in Heesch.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Noblesse Benelux

27 oktober 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Interieurbouwers, keukenbouwers, kastenmakers, schrijnwerkers en andere houtverwerkende bedrijven kunnen bij Noblesse Benelux terecht voor kwaliteitsvolle machines en gereedschappen. De specialist kiest daarbij bewust voor merken, die één voor één specialist zijn in hun vakgebied. Het assortiment omvat onder meer verticale paneelzagen, kantenlijmers, CNC-bewerkingsmachines, bandherzagen, opdeelzagen, afkort- en langszagen, boomzagen, cirkelzagen, band- en lintzagen en stofafzuigingen.

Afkortzaag van Störi Mantel

Op Houtpro+ legt Noblesse uiteraard de klemtoon op de machines die ze op de Nederlandse markt kunnen verdelen. Daartoe behoren de bandherzagen van Stenner, de boomzagen van Artiglio en Mebor, de meerbladzagen en kantrechtbanken van Paul, Mebor en Storti, de afkortzagen van Störi Mantel en Paul, de langscirkelzagen van Störi Mantel en de zaag-en palletspijkerlijnen van Storti. 

“Speciale aandacht gaat uit naar de afkortzaag type KP500 automat van Störi Mantel met opduwer. De aandrijfeenheid werkt met een AC-servomotor, wat een hoge precisie, een lange levensduur en weinig geluidshinder garandeert. De opduwer kan zware werkstukken aan. Verschillende planken of balken kunnen als één pakket afgekort worden”, zegt bestuurder Werner Kennes. 

“Störi Mantel is al meer dan 27 jaar actief op de markt van de houtbewerkingsmachines met standaard machines en systemen op maat. Vanaf de beginjaren staat de langscirkelzaag centraal, maar de firma staat ook bekend voor zijn stabiele afkortzagen.”

Stenner bandherzaag bij handel in hout en bouwmaterialen

Ook de machines van Stenner worden in de kijker gezet. Deze Britse fabrikant is gespecialiseerd in bandherzagen met of zonder centreerinrichting, met zaagwieldiameters van 914, 950, 1050, 1220 of 1370 mm en zaagbladbreedtes van 100, 130, 150 of 206 mm, met één of twee zagen en normale of schuin instelbare zaagstaanders. 

“Op Houtpro+ tonen we onder meer de ST100R, één van de populairste bandherzagen in het gamma met een 15 of 18,5 kW motor, zaagwielen van 914 mm en een bandzaagbreedte van 100 mm”, geeft bestuurder Bert Wittevrongel aan. 

“We installeerden recent een Stenner ST10F bij Verstegen Houthandel en Bouwmaterialen BV in Heesch. Dit is een speciale bandherzaag van Stenner met zaagwieldiameter 1,05 m voor 130 mm brede bandzaagbladen. De zaageenheid is motorisch kantelbaar van 0 tot 45°. De machine beschikt over een hoogprecies aanvoersysteem, voor op maat, gecentreerd en buiten center zagen, met aan elke zijde van de zaag drie individueel aangedreven aanvoerrollen.”

HAL 1 – STAND 1301  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht