Platform voor de interieurbouwbranche
50 jaar jong: een duidelijke keuze voor innovatie, die nooit stopt!
RAUKANTEC eco en evo: aandeel van 50% gerecycled materiaal en een lagere CO2-uitstoot.

50 jaar jong: een duidelijke keuze voor innovatie, die nooit stopt!

RAUKANTEX, de productnaam die al in 1970 door het merk werd gedeponeerd, werd al snel een succes in de internationale meubelindustrie en staat tegelijk ook symbool voor wat het betekent om gedurende een zo lange periode aan productinnovatie te doen. 

Door de economische opleving in de naoorlogse jaren was de meubelproductie fundamenteel veranderd. Er werden heel wat meer eisen gesteld op het gebied van design. In plaats van volhout werd de spaanplaat de nieuwe industriële standaard, en om de zichtbare randen onzichtbaar te maken was een nieuwe uitvinding nodig: de kantenband. Steeds weer slaagde REHAU erin bestaande systeemcomponenten door ingenieuze polymeeroplossingen te vervangen. Met RAUKANTEX, het merk voor de kantenbanden van REHAU, werd het mogelijk om spaanplaten met of zonder decoratieve oppervlakken tot uniforme meubelonderdelen te ontwikkelen. Een kleine revolutie voor de meubelproductie.

Sterk merk voor de kantenband.

Onderdelen uit één stuk

Totdat de nulvoegtechnologie en de door REHAU ontwikkelde laserkantenband RAUKANTEX pro uitgroeiden tot het neusje van de zalm in de meubelkantbekleding, heeft RAUKANTEX heel wat metamorfoses ondergaan. Zo is REHAU begonnen met PVC, om vervolgens over op ABS te gaan op het momenteel nog gebruikelijke en milieuvriendelijke polypropyleen en enkele alternatieve materialen. Na de registratie van het merk RAUKANTEX werden wereldwijd steeds nieuwe productievestigingen geopend. Het RAUKANTEX-rijk strekt zich intussen over de hele wereld uit, en daarbij werd en wordt overal volgens het credo ‘Quality Made in Germany’ geproduceerd. 

Een verhaal over innovatie: niet alleen het product

Ook de services worden continu geoptimaliseerd, met als doel een meerwaarde voor de klanten te creëren. Naast de afrolservice ‘Elke hoeveelheid, elke lengte’ en de expresleveringen is het vandaag de dag hoofdzakelijk de digitalisering die REHAU voortstuwt. Via de online kantenzoeker kunt u nagaan of de juiste match bij REHAU te verkrijgen is. Daarnaast is er REHAU’s gratis online-stalenservice voor meubelmakers en interieurbouwers. 

Nulvoegtechnologie voor onderdelen uit één stuk.

Streven naar meer duurzaamheid

Alleen al uit het materialenverhaal blijkt dat bij REHAU continu over het thema duurzaamheid wordt nagedacht. En dat idee zet zich tot op heden voort, zowel in de productie en verpakking als in het product; zo zorgen bijvoorbeeld de twee duurzame productlijnen RAUKANTEX eco en RAUKANTEX evo er actief voor dat er meer gerecycled materiaal wordt gebruikt en dat de CO2-uitstoot daalt. Behalve het gebruik van ecologisch verantwoorde kunststoffen verhoogt REHAU ook continu het aandeel van gerecycled tweedehandsmateriaal en ‘Post Industry’-materiaal. En in de productie heeft REHAU verschillende maatregelen geïmplementeerd om uiteindelijk tot CO2-neutraliteit te komen.

RAUKANTEX Lumina: De fluorescerend.

Nog meer inventiviteit 

Het innovatieverhaal stopt niet, ook niet bij deze vijftigste verjaardag. REHAU blijft RAUKANTEX verder ontwikkelen. Zo heeft REHAU met RAUKANTEX scratch.protect de oppervlakteveredeling naar een nieuw kwaliteitsniveau getild. Glansgraden van 3 tot 12 glanspunten zorgen voor een duurzaam matte look, zonder glanseffecten, een bijzonder hoge krasvastheid en het wegblijven van vingerafdrukken. Verder blijft de vraag naar speciale toepassingen bestaan, zoals bijvoorbeeld de zelfdovende kantenbanden, het antibacteriële RAUKANTEX health.protect of RAUKANTEX lumina, een fluorescerende kantenband. 

Toen meer dan 50 jaar geleden de eerste kantenbanden uit de extruder rolden, kon niemand voorzien dat dit de start was van een ongelooflijk succesverhaal: Engineering progress, enhancing lives.

Onze REHAU standaardcollectie met meer dan 2.000 verschillende kleuren en dekoren en meer dan 200.000 verschillende kantenbandvarianten kunnen via onze handelspartners besteld worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.