Platform voor de interieurbouwbranche
5 tips voor werken met zichtbaar staal

5 tips voor werken met zichtbaar staal

Interieurontwerpers kiezen steeds vaker voor zichtbaar staal in het interieur van winkels, kantoren, restaurants of hotels. Het is trendy, functioneel en inspirerend. Kortom: zichtbaar staal is in. Maar waar moet je als interieurbouwer of -ontwerper eigenlijk op letten als je werkt met zichtbaar staal?

Functioneel staal is trendy, functioneel en inspirerend.

Specialist op het gebied van staal voor de interieurbouw is Perfotube. Het bedrijf werkt als leverancier van maatwerk metalen frames, meubeldelen, systemen en bijzonder staalwerk samen met interieurbouwers in Nederland, België en Duitsland. Veel interieurpartijen lopen tegen dezelfde vragen aan over werken met staal. Daarom heeft Perfotube vijf tips om tot het beste resultaat te komen.

Tip 1: Blank of zwart staal? Weet wat je kiest. Het grootste verschil tussen blank en zwart staal is niet de kleur, maar de eigenschappen van het staal. Blank staal is glad, glanzend en heeft een zachte uitstraling. Zwart staal is vooral stoer en ideaal toepasbaar in zakelijke interieurs. 

Tip 2: Poedercoating maakt het verschil. Het geeft staal een eigen kleur en is bepalend voor de uitstraling in het ontwerp. Het geeft bijvoorbeeld een rubberachtige textuur of juist een fluweelzachte look. Daarnaast draagt het bij aan extra bescherming tegen bijvoorbeeld roest.

Tip 3: Alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk. Dankzij digitale ontwerpprogramma’s zijn er eigenlijk geen limieten als het gaat om kleuren. Je kunt als inte-
rieurontwerper dus zonder beperkingen aan elke wens voldoen.

Tip 4: De juiste afwerking zorgt voor de beste uitwerking. Denk vooraf na over de afwerking. Het ene ontwerp vraagt bijvoorbeeld om zichtbare laspunten. Bij een ander dient het resultaat juist glad te zijn.

Tip 5: Om de droom van elke klant te verwezenlijken is de visie van een staal- of metaalexpert van belang. Hoe minder vraagstukken, hoe beter het resultaat. Het team van Perfotube staat klaar om te luisteren en te helpen. Samen sta je sterker met staal.

Wil je uitgebreidere informatie over deze tips? Download dan ‘Vijf tips voor werken met zichtbaar staal’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.