Platform voor de interieurbouwbranche
2020: ook voor Ostermann een veel bewogen jaar
De massieve ´look´ door langsfineer en kopshouten kanten te gebruiken.

2020: ook voor Ostermann een veel bewogen jaar

Dat er al snel in 2020 gezocht werd naar meer mogelijkheden binnen het omvangrijke assortiment, had alles te doen met de coronapandemie. Hoewel de wereld even leek stil te staan, raakten ontwikkelingen bij Ostermann in een stroomversnelling. “Afwachten wat de pandemie zou brengen was voor ons geen optie”, aldus Erik Sambros  vestigingsmanager van Ostermann Nederland. “We hebben onmiddellijk in het begin van het jaar opgeschaald in voorraden omdat we hoe dan ook de betrouwbare leverancier wilden blijven voor onze afnemers.”

Nieuwe productgroepen

Levertijden in de markt liepen op, de verkrijgbaarheid was ineens onzeker. Alleen niet bij Ostermann: extra aangelegde voorraden zorgen voor betrouwbare levering.  Naast het zeker stellen daarvan, zijn bepaalde productgroepen sneller dan gepland op de Nederlandse markt geïntroduceerd, zoals het complete plug-and-play verlichtingsprogramma voor meubels en de uitbreiding van het meubelfronten programma. Ook de verdere uitbreiding van het Grass meubelbeslag programma hoort hierbij. Nieuw in het assortiment zijn de meubelfronten met Furniture Linoleum-, fineer- en Premium-lakoppervlakken. 

Kant-en-klare fronten op maat met greeplijsten Polka 1.

Furniture Linoleum meubelfronten

Furniture Linoleum is een natuurlijk afwerkingsmateriaal voor high-end meubelontwerpen met een aangename structuur en matte optiek. De kant-en-klaar geconfectioneerde meubelelementen van Ostermann hebben aan beide zijdes een 2 millimeter dik, in decor gelijk Furniture Linoleum oppervlak. Furniture Linoleum meubelfronten zijn in meer dan 20 kleuren verkrijgbaar, in verschillende diktes en met een spaanplaat of multiplexplaat als kernmateriaal.

Kantafwerking

Uiteraard heeft de keuken-, meubel- en interieurbouwer veel keuze in de kantafwerking: spaanplaat meubelfronten kunnen afgewerkt worden met een 1 millimeter ABS kant in de perfect passende kleur of met verschillende echt houten kanten. Furniture Linoleum meubelfronten met multiplex als draagmateriaal zijn in twee varianten leverbaar: onbewerkt of geschuurd en geolied. Naar wens zijn de meubelfronten bovendien verkrijgbaar met een afgeschuinde kant als greep oplossing. 

Fineer meubelfronten

Uiteindelijk is elk gefineerde meubelfront een uniek product, qua structuur en optiek. Voor het produceren van de meubelfronten wordt spaanplaat aan beide zijden voorzien van fineer, de rand rondom afgewerkt en vervolgens voorzien van een hoogwaardige lak. 

Er is keuze uit vijf verschillende Eiken fineren en een Noten fineer. Ostermann levert de kant-en-klare meubelelementen in verschillende diktes en in de afmeting van 200 x 60 millimeter tot 2770 x 1220 millimeter. Om het uiterlijk van een massief houten front te bereiken, kunnen de fronten worden afgewerkt met zowel langsfineer kanten als met kopshouten kanten. Ook is een afgeschuinde kant als greep oplossing mogelijk. Indien de fineerplaten als stolwand gebruikt worden, is de kwaliteit van het fineer aan de voor- en achterkant gelijk.

Het meubelfront met Arpa Fenix is qua structuur en optiek een uniek product.

Gelakte meubelfronten

Afplakken, opvullen, schuren, in de grondverf zetten, meerdere laklagen aanbrengen en na veel verschillende handelingen voor de perfecte finish een blanke lak aanbrengen. Om een perfect gelakt oppervlak voor bijzonder exclusieve meubels te bereiken, is veel tijd en energie nodig. Als men deze tijd niet heeft of niet wil besteden, dan is het mogelijk bij Ostermann hoogwaardig gelakte meubelfronten op maat te bestellen. Gelakte meubelelementen zijn in afmetingen van 60 x 60 millimeter tot 2750 x 1230 millimeter in verschillende diktes verkrijgbaar. 

Meubelelementen van Ostermann

Naast de nieuwe meubelfronten levert Ostermann aan de keuken-, meubel- en interieurbouwer onder andere ruimteverdelende schuifdeuren, kaderdeuren voor meubels, complete ArciTech lades of houten lades en meubelrolluiken. Kant-en-klaar op maat geconfectioneerd. Alle beschreven producten zijn in de Ostermann Configuratorwereld snel en eenvoudig online te configureren en te bestellen. De medewerkers van Ostermann zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden of advies te geven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.