Platform voor de interieurbouwbranche
100% formaldehydevrij lijmen
Kantverlijmen als de finishing touch van jouw werkstuk.

100% formaldehydevrij lijmen

Maiburg is een Waalwijks familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Sinds 1886 is het bedrijf actief en al vijf generaties lang is de organisatie een betrouwbare partner en autoriteit voor vakmensen. Maiburg heeft een zeer uitgebreid aanbod in materialen en technieken op het gebied van lijmen, schuur- en plaatmateriaal en installatie en afwerking van vloeren en meubels.

Maiburg heeft een groot voorraadassortiment constructief- en decoratief plaatmateriaal ter beschikking. Het bedrijf levert decoratief plaatmateriaal van topmerken zoals Abet Laminati, Alvic, Betacryl, Döllken (Surteco), Duropal, Econ, Finsa, Formica, Kaindl, Koskisen, Pfleiderer en Thermopal. Maiburg kijkt echter verder dan alleen het aanbod. De gepassioneerde medewerkers, met de benodigde (applicatie) kennis en jarenlange ervaring, helpen hun klanten graag vooruit. 

Een bijzondere vormgeving, seriematig werk of een strakke projectplanning? Maiburg ontzorgt zijn klanten graag door diverse van deze plaatbewerkingen over te nemen. Marketing medewerker Frank van Boxtel: “Technisch veeleisende opdrachten ronden de vakmensen van Maiburg snel, stipt en nauwkeurig af. Vakmensen voor vakmensen dus. In o.a. interieurbouw, decorbouw en standbouw verrichten wij dagelijks verschillende opdrachten, met zowel serie- als stuks productie.” 

Het bedrijf verhuisde onlangs haar productie naar Waalwijk en beschikt daar over een uitgebreid en hagelnieuw machinepark met CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines voor perfect computergestuurd zaag-, boor- en freeswerk en kantverlijmingen. 

Supersnelle persservice bij Maiburg op haar nieuwe lijmstraat.

Supersnelle persservice

Door middel van verlijming kan Maiburg diverse materialen één- of tweezijdig opdikken of bekleden met bijvoorbeeld een HPL-laag. Hiervoor heeft het bedrijf een moderne lijmstraat gebouwd waardoor zowel koud perswerk in stapelpersen tot maximaal 3200 x 1600 mm als warm perswerk in een doorlooppers tot maximaal 4200 x 1600 mm tot de mogelijkheden behoren. 

“We hebben een zeer ruim voorraadprogramma HPL van de merken Abet Laminati, Duropal, Econ, Finsa, Formica en Kaindl geselecteerd die wij geperst en wel al vanaf drie werkdagen uit eigen magazijn rechtstreeks kunnen leveren.” 

In totaal kunnen klanten zo meer dan 1200 kleuren, decors, dessins en structuren rechtstreeks uit voorraad geleverd krijgen, beplakt op diverse dragermaterialen zoals MDF, spaanplaat, multiplex en ECOBoards. Maiburg biedt daarbij ook een ruime keuze van plaatmateriaal met een zeer lage formaldehyde-emissie. 

Verlijming 100% formaldehydevrij

Maiburg en H.B. Fuller willen een stap verder gaan in duurzaamheid. De Rakoll® 4933 PVAc-lijmen die het bedrijf gebruikt zijn 100% formaldehydevrij. Het gevolg is een gezondere werkplek en schonere binnenlucht. 

Van Boxtel: “Deze lijm is bovendien technisch superieur en door een hoge initiële sterkte en snelle afbinding, een lange houdbaarheid en een lagere machinecorrosie dan gewone D3-lijmen door een lagere zuurgraad (hogere pH). Voor het persen van HPL gebruiken wij Rakoll 4933. Dus als de klant bij een persopdracht tevens kiest voor emissie-arm plaatmateriaal, levert dit een paneel op met de laagst mogelijke totale emissie.”

Maiburg nodigt professionals van harte uit om contact op te nemen over de oplossing die zij zoeken. “Geen enkele opdracht is hetzelfde, dus onze klanten mogen rekenen op een flexibele en creatieve invulling van hun opdracht. Waar nodig verlenen we technische ondersteuning en advies. Deze ondersteuning, samen met de grootste voorraad (decoratief) plaatmateriaal van Nederland, maakt Maiburg dé totaalleverancier in de houtverwerkende industrie!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.