Platform voor de interieurbouwbranche
0% VOC als uitgangspunt. EcoConscious ondernemen
Rubio Monocoat staat voor hoogwaardige en milieuvriendelijke houtbeschermingsproducten.

0% VOC als uitgangspunt. EcoConscious ondernemen

Rubio Monocoat is de King of Colours. Het bedrijf is gespecialiseerd in producten die het de interieurprofessional makkelijk maken om hout een mooie kleur te geven. Duurzaamheid is minstens zo belangrijk voor het bedrijf, in alle facetten. Van product tot ondernemerschap.

De consumptie van Rubio Monocoat olie per m2 is extreem laag. (Beeld: Russell Tranter)

Wereldwijd wordt steeds meer aandacht besteed aan alle factoren die ons milieu beïnvloeden. De vraag naar duurzame materialen stijgt, maar heeft ook tot gevolg dat talloze nieuwe producten met een zelfverklaarde milieuvriendelijkheidsclaim op de markt gezet worden. Consumenten zijn zich hier meer en meer van bewust en gaan op zoek naar producten die ze echt kunnen vertrouwen.

Duurzaam ondernemerschap

“Bij Rubio Monocoat gaan we voor duurzaamheid in al zijn facetten”, zegt vestigingsleider van Rubio Monocoat, Sjoerd Bos. “Onze focus op duurzaam ondernemerschap uit zich dan ook niet in loze beloftes, maar blijkt uit de vele labels en certificaten die door verschillende onafhankelijke, internationale instellingen aan onze producten werden toegekend. Als bedrijf moeten we onze verantwoordelijkheid nemen die betrekking heeft op het naleven van de regelgeving over afvalbeheer, vervuiling en energievoorziening. Omdat Rubio Monocoat staat voor hoogwaardige en milieuvriendelijke houtbeschermingsproducten, willen we via een eerlijke en betrouwbare verklaring aan onze klanten laten zien hoe ecologisch onze producten echt zijn. Ons duurzaam ondernemerschap willen we graag garanderen door volledige openheid te geven in de levenscyclus en milieu-impact van onze producten.”

Eén van deze labels is Fit for Food, die wordt uitgereikt door testinstituut Eurofins. De zogenaamde Food Contact Compliance-verklaring betekent dat de Rubio Monocoat Oil Plus 2C ook geschikt is voor werkbladen en andere oppervlakken die met voedsel in contact komen. 

“Met deze verklaring kunnen we stellen dat als Rubio Monocoat Oil Plus 2C (A+B) wordt gebruikt op een houten oppervlak dat op zichzelf voedselveilig is, de combinatie van het hout en onze Oil Plus 2C ook veilig is en dus ‘Food Contact Compliance’, in overeenstemming met EG nr. 1935/2004. Deze verklaring is het resultaat van een officiële test.”

Een oppervlak met Rubio oil is voedselveilig.

Rubio is EcoConscious

Bij Rubio Monocoat begint alles met lijnzaad als een duurzame basis voor de oliën van het bedrijf. Bos: “De Rubio Monocoat olie bevat 0% VOC (Volatile Organic Compounds) waardoor deze heel veilig is in gebruik en ook veilig voor het milieu. Al tijdens de ontwikkelingsfase van de eerste Rubio Monocoat olie – drie jaar voor de eerste VOC-regeling – werd de lat hoog gelegd qua uitsluiting van schadelijke dampen tijdens de toepassing van onze producten. We kozen hierbij dus niet voor een ‘laag VOC-gehalte’, maar gingen resoluut voor een olie met 0% VOC. We mogen dus stellen dat we onszelf vanaf het prille begin emissienormen opgelegd hebben die strikter zijn dan diegene in de wetgeving.”

De werking van Rubio Monocoat olie is gebaseerd op moleculaire binding, waardoor de gevaarlijke stoffen volledig uitgesloten kunnen worden. “Daarnaast is de consumptie per m² extreem laag is waardoor we geen massaproductie site nodig hebben. Door de lage consumptie hoeven we ook minder pakketten te versturen per project. Dit resulteert in minder transport, en uiteindelijk in minder afval.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.