Platform voor de interieurbouwbranche
​Softwarepresentaties werken overtuigend
Render fotorealitsch.

​Softwarepresentaties werken overtuigend

PaletteCAD is dit jaar voor de derde maal aanwezig op vakbeurs ProWood. Jeroen Smeets: “We komen weer naar Gent met een groot team. Prowood is voor ons vergelijkbaar met de HoutPro+ beurs voor houttechniek in Nederland. Alles in ons vakgebied is er te vinden, van machines tot software en van plaatleveranciers tot beslagleveranciers. Het is een echte Benelux-beurs, waar veel Nederlandstalige exposanten en bezoekers op aanwezig zijn.”

Standontwerp Prowood 2021.

Doorlopend presentaties

Volgens Smeets is Prowood een onmisbare afspraak voor interieurbouwers. “Ik hoop dat zij vooral allemaal komen kijken. Het is een stukje rijden, maar zeker de moeite waard. Ook gezien het feit dat er lang geen beurzen plaats konden vinden. Dit is dus de eerste ontmoetingsplek in twee jaar.” 

Voor PaletteCAD is de beurs een kans om te laten wat er allemaal mogelijk is met de software. Daarom zijn er dit jaar drie presentatietafels. “Hierop geven wij doorlopend presentaties. Uit het verleden weten we dat het bij onze stand meestal heel druk is, bezoekers moesten vaak in de rij staan. Daarom die drie tafels zodat we doorlopend presentaties kunnen geven.”
Naast het bijwonen van presentaties kunnen bezoekers ook voorbeelden van eindresultaten bekijken via een speciale zuil. “Deze fungeert als een digitale showroom, zodat mensen kunnen bladeren tussen de ontwerpen die gemaakt zijn met ons programma. Virtual Reality hoort hier ook bij. Aan de zuil is een bril gekoppeld. Als bezoekers die opdoen kunnen ze ervaren hoe een ruimte eruit zou zien wanneer deze volledig gemonteerd is met het nieuwe interieur.”

Render artistiek.

Aantrekkelijke aanbieding

PaletteCAD gebruikt Prowood dus om te laten zien wat het programma allemaal in huis heeft. Smeets: “We willen mensen graag ter plekke overtuigen van onze software. Hier hoort ook zeker een leuke beursaanbieding bij, die het extra aantrekkelijk maakt om dan daar ook meteen de aanschaf te doen.” 

Los van de beurs is PaletteCAD erg blij dat de strenge coronamaatregelen grotendeels zijn opgeheven. “Daardoor zijn nu alle vormen van training weer mogelijk. We zijn druk bezig om gemiste trainingen in te halen. Wie vanaf nu koopt kan dus weer op locatie een training volgen, in eigen huis, of bij ons.” Op 1 september vindt er weer een training plaats op kantoor bij PaletteCAD.

PaletteCAD op de Prowood 2018.

Samenwerking met FixChip 

Dit jaar werkt PaletteCAD op Prowood ook hecht samen met mede-eigenaar Tom Smeets en zijn ontdekking Fixchip. Dit is een plaatverbinder voor de hout industrie. Horizontale verbindingen zijn namelijk niet, of lastig, te produceren op een nesting machine. Dat is volgens Tom Smeets met de komst van de Fixchip verleden tijd. 

“De Fixchip is een houten verbinder van gerecycled FSC High density fibreboard  oftewel HDF, dit in tegenstelling tot veel milieu belastende plastic verbinders. Milieu staat voor ons hoog in het vaandel, vandaar dat we energieneutraal produceren. De stroom die we nodig hebben wekken we zelf op, ook gasverbruik behoort tot het verleden.” 

PaletteCAD op Prowood 2015.

Palettecad is op Prowood te vinden op stand 4400 in hal 4, een centrale plek waar hal 1 en hal 4 bij elkaar komen. Schuin tegenover Palettecad is FixChip te vinden in hal 1.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.