‘We geven dagelijks 100.000 mensen een hand’

“We geven dagelijks 100.000 mensen een hand, zonder hen te kennen”, schetst Angelo van Aken, project adviseur Nederland bij HOPPE Benelux. Hij doelt daarmee op de deurkrukken van HOPPE die wereldwijd gretig aftrek vinden. HOPPE Benelux is een onderdeel van de Duitse HOPPE AG in Stadtallendorf.

Met maar liefst zeven fabrieken in heel Europa en de VS, bedient men de markt. “We hebben een eigen R&D-afdeling, die vanuit de vragen die we uit de markt ontvangen, onze producten ontwikkelt. Iedere fabriek heeft zijn eigen specialisme. HOPPE is een wereldwijde speler en produceert hoogwaardig deur- en raambeslag. Het mooie is dat het nog een echt familiebedrijf is, trouw aan de eigen hoge kwaliteitsstandaarden”, aldus Van Aken.

HOPPE Benelux
De techniek zit volledig verwerkt in de raamgreep zelf.

Design uit eigen keuken: de mini-rozet
“Ieder land heeft zijn eigen wensen, eisen en specificaties. Matzwart is een trend geworden, evenals onze mini-rozet. Deze laatste trend is komen overwaaien uit Frankrijk en Italië, oorspronkelijk voor die landen ontwikkeld, zien we dat dit nu ook aanslaat in Nederland.”
De mini-rozet meet slechts 22 mm en vraagt om een uitermate nauwkeurige boring op de noot van de deur. Daarmee is het echt een product voor de professional in de deurenindustrie, die hiermee weet om te gaan. Het eindresultaat mag er dan ook zijn, voor de klant levert dit beslist een wow-effect op”, legt Van Aken uit.

Het minimalistische design van de mini-rozet spreekt aan, evenals de kleuren waarin dit deur-sieraad komt. “In aluminium is dit rozetgarnituur leverbaar in onder andere matzwart of wit. Tevens is dit garnituur verkrijgbaar in rvs en messing.”

Voor iedere deurkruk is er een bijpassende raamgreep
Om tegemoet te komen aan de wens van architecten om uniformiteit in uitstraling te bewerkstelligen, zowel binnen als buiten, levert HOPPE materialen die qua lijn perfect bij elkaar passen. “Op projecten worden ramen vaak prefab geleverd met een standaard voorgemonteerde greep. Deze greep is altijd te vervangen door een greep uit het HOPPE assortiment, om een eenheid met de deurgrepen te krijgen.”

Extra veiligheid is geen enkel probleem
Een bijzondere plaats in het programma raamgrepen bij HOPPE wordt ingenomen door de SecuForte lijn. Van Aken: “De nieuw ontwikkelde SecuForte grepen vereisen een dubbele handeling om het raammechanisme te kunnen bedienen. Dat levert een extra barrière op, ideaal voor onder andere scholen, zorginstellingen en openbare gebouwen. De techniek zit volledig verwerkt in de raamgreep zelf en staat daarmee los van het interne beslag in het raam. Meer veiligheid voor de gebruiker en ongevoeliger voor inbraak zijn extra voordelen van dit systeem.”

HOPPE Benelux
Greep uitgerust met geïntegreerde vingerscanner.

Deurgrepen met antimicrobacteriële werking
Een ander veiligheidsaspect waarin HOPPE uitblinkt, heet SecuSan. We hebben het dan over deurkrukken die antimicrobacteriële eigenschappen hebben. Hoe werkt dit? Van Aken legt uit: “Het SecuSan-oppervlak bevat zilverionen die in een draagsysteem van glaskeramiek zijn verwerkt. Deze ionen gaan actief de groei van kiemen zoals bacteriën, algen en schimmels tegen. Onafhankelijke testen hebben aangetoond dat SecuSan de groei van kiemen met meer dat 99% reduceert. De werking van het SecuSan-oppervlak blijft behouden, ook bij regelmatige reiniging.”

Biometrische toegang met behoud van esthetische waarde
Tot slot vermeldt Van Aken een mooie USP van HOPPE: de deurgreep met geïntegreerde vingerscanner. “De scanner zit verwerkt in de deurgreep of deurknop en is daarmee interessant voor de architect, er is geen separate scan-unit nodig. Toegangscontrole wordt daarmee kinderspel. HOPPE levert alles voorbekabeld, waardoor een moeiteloze koppeling gemaakt kan worden met elektrische sloten van de bekende merken.”    

Tekst: Jan Mol    Beeld: HOPPE Benelux