Verrassend, fris en vernieuwend

Melamine en HPL zijn materialen die zich uitstekend lenen voor interieurtoepassingen. Maar de smaak van de consument evolueert continu. Vandaar dat FINSA elk jaar haar ‘Gama Duo’ decorcollectie met enkele noviteiten uitbreidt. In 2018 komt het met enkele uitdagende, frisse en vernieuwende designs op de proppen. 

FINSA is de oudste MDF- en spaanplaatfabrikant op het Iberisch schiereiland, en tevens één van de belangrijkste producenten van houtproducten in Europa. Gestart in 1931 met een kleine zagerij, beschikt het familiebedrijf intussen over zeventien verkoopkantoren en twaalf productielocaties. 

U kunt er terecht voor MDF, spaanplaatspecials en de ‘SuperPan’-reeks (het brute plaatmateriaal). Maar ook op vlak van melamine en HPL staat FINSA zijn mannetje. De ‘Gama Duo’ decorcollectie omvat immers meer dan 170 verschillende decoren. Robin Hamelink, van de marketingafdeling van FINSA BV: “Wij hebben die onderverdeeld in drie categorieën: unikleuren, fantasiedecoren en houtdecoren. Dit alles is beschikbaar met tien verschillende structuren: De keuze is reuze! Door het aanzienlijke aanbod dragerplaten heeft FINSA een grote hoeveelheid decoratieve oplossingen voor u.”

Elk jaar worden er nieuwe decors aan de ‘Gama Duo’ collectie toegevoegd. “Het is de bedoeling om op de nieuwste trends in te spelen”, vertelt Robin Hamelink. “Het is een combinatie van decoren waarover is nagedacht. Vandaar dat wij ze ‘Novedades’ noemen. Dit jaar is er de Roble Hércules, waar de natuurlijke tint van hout boven komt drijven. Daarnaast is er de ‘Old Oak’. Deze is geïnspireerd op het meubilair uit de jaren vijftig. ‘Nassar Wood’ neemt ons weer mee terug naar verre oorden en het ontwerp van ‘Roble Dafne’ komt tegemoet aan de sterke vraag naar een wit getinte houtkarakter in kindermeubels.” 

Maar er is meer. Hamelink noemt tevens de ‘Aura Pine’.  “Deze look is geïnspireerd door een dennenboom en is gevormd door smalle stroken en een intense witte tint. ‘Malva Talco’ en ‘Verde Talco’ zijn kalkachtige kleuren die zacht en koel ogen: interessant voor elk interieur. Ook het neutrale ‘Mineral Grey’ komt in alle ruimtes tot zijn recht. ‘Mármol Blanco’ is een chique design dat voor helderheid, puurheid en rust zorgt. ‘Selene Gris’ is een grijstint in combinatie met een leerstructuur en de ‘Terrazo Mix’ is geïnspireerd op het bekende Italiaanse plaveisel. Bij ‘Ombré Crema’ gaat FINSA buiten de gebaanden paden: het is immers een ontwerp dat over de hele plaat enigszins van kleur verandert.” 

De ‘Gama Duo’ decorcollectie wordt standaard geleverd op SuperPan. Deze plaat is speciaal ontwikkeld door FINSA en bestaat uit de combinatie van een kern van houtspaanders en twee HDF-toplagen. Robin Hamelink: “Het geheel is als één product vervaardigd, waardoor de voordelen van beide materialen worden gecombineerd: een perfect oppervlak en een zuiver zaagresultaat. Uitbrekende spaanders behoren tot het verleden; wat SuperPan erg geschikt maakt voor veredeling.
De fijne toplagen zijn zeer geschikt om direct te coaten of te verven. Graag wil ik nog meegeven dat de collectie een FSC-certificaat heeft gekregen vanwege het duurzame karakter. En om af te ronden: FINSA heeft een app ontwikkeld waarmee meer dan 170 decoren te bekijken zijn en samples zijn aan te vragen. Deze app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.”

Voor meer informatie over het gamma, kunnen geïnterresseerden bij verdeler Baars & Bloemhoff terecht. Zij hebben zeventig decoren op voorraad liggen.

FINSA

FINSA

FINSA

Tekst en beeld: Finsa