Tafelbladen verdienen de juiste bewerking

Het kan gebeuren dat je met alle opgebouwde vakkennis een product voor eigen gebruik ontwikkelt dat vervolgens enkele jaren later vele honderden keren per week voor de markt geproduceerd wordt.

Het overkwam Peter van den Boogaard en Chris Tielens van Coprox.nl. Tielens ontdekte het Coprox materiaal in Zuid-Afrika. Vervolgens hebben beide heren het succesvol toegepast bij het waterdicht afwerken van wanden, vloeren, plafonds, gevels, kelders et cetera. “Ongeveer vier jaar geleden besloot ik een blad voor de eigen eetkamertafel van dit materiaal te voorzien”, zo kijkt Van den Boogaard met trots terug op dit project. 

Coprox.nl

“Chris liet het resultaat vervolgens zien aan iemand van Habufa, een grote meubelproducent. Daarna is het balletje gaan rollen en besloten we een zelfstandig opererend bedrijf op te richten onder de naam TableTop Company.  In het begin maakten we nog dertig tafels per week. Inmiddels is dat aantal al opgelopen tot ongeveer 250 per week. Deze worden allemaal voorzien van Coprox materiaal en zijn afgewerkt met Nano Pur 2K Systeemlak in glansgraad 1 of 2 van het merk Anker Stuy Heidelberg. Dit product heeft een uitstekende hechting op Coprox materiaal en zorgt ervoor dat de betonlook er naturel uit blijft zien.”

Coprox.nl

Anker Stuy Verven staat al decennia bekend als een vooruitstrevende verfproducent in de markt waar duurzaamheid en innovatie van groot belang zijn. Het assortiment bestaat uit een breed pakket verfsystemen voor de meubel- en interieurbouw, houtverwerkende industrie en de renovatiemarkt. De reden om juist met deze verfproducent in zee te gaan, is volgens Van den Boogaard eenvoudig te verklaren. “Wij leverden onze meubels onder andere af bij meubelproducent Habufa in Hapert. Omdat wij op zoek waren naar goed materiaal om onze producten mee af te werken, kregen we bij Habufa de tip om eens met Anker Stuy contact op te nemen. Vertegenwoordiger Arjan van Lochem is vervolgens een aantal maanden intensief met ons bezig geweest.”

“Hij gaf ons advies, deed diverse testen in hun eigen laboratorium. Daaruit bleek dat Nano Pur 2 K Systeemlak 1 en 2 de beste opties voor ons waren.  Deze systeemlak heeft een matte uitstraling, is krasvast en bestand tegen vloeistoffen. Het biedt de tafelbladen dus de extra bescherming die tegenwoordig gewoon nodig is. Je kunt bij wijze van spreken met nagels over het blad schuren, maar dat laat geen sporen na. Hetzelfde geldt voor het morsen met koffie, wijn of fris. Eventuele vlekken zijn eenvoudig te verwijderen en zijn daarna ook niet meer zichtbaar.” 

Coprox.nl
In het begin maakten we nog dertig tafels per week. Inmiddels is dat aantal al opgelopen tot ongeveer 250 per week. 

Al deze eigenschappen waren voor Van den Boogaard dus doorslaggevend om voor Anker Stuy te kiezen. “Deze systeemlak gebruiken wij overigens ook bij Coprox om traptreden en andere producten te verwerken. Daarmee zijn we echt onderscheidend. Waar anderen meer kiezen voor veredeld plamuur bestaat de basis bij ons uit echt cement. Dat dient op juiste wijze gepleisterd te worden om de juiste structuur te krijgen. Hierdoor krijgen de producten die echte betonuitstraling.”  

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Anker Stuy en TableTop Company