Sloten en scharnieren uit het zicht maken een interieur nog mooier

Interieurontwerpers en interieurbouwers zoeken continu naar mogelijkheden om een optimaal eindresultaat te bewerkstelligen. Aandacht voor detail is daarbij het belangrijkste gegeven. Intersteel uit Rhenen weet als leverancier van designdeurkrukken en -beslag als geen ander dat innovaties op detailniveau kunnen zorgen voor een grote impact. Intersteel heeft voor de interieurspecialisten wederom een troef in handen, met een nieuwe productlijn: onzichtbare sloten en scharnieren. De verdekte deurscharnieren en magneetsloten worden volledig in de deur geïntegreerd en zijn dan ook niet te zien als de deur gesloten is.

Intersteel
Een duidelijke Intersteel signatuur is het feit dat alle elementen qua stijl op elkaar zijn afgestemd.

Ronald Taling, managing director van Intersteel: “Met onze nieuwe productlijn onzichtbare sloten en scharnieren biedt Intersteel de mogelijkheid om details door te voeren die bepalend zijn voor de uitstraling van het interieur. Uiteraard denken we daarbij niet alleen aan het design van de deur, maar tevens aan een probleemloos en veilig gebruik van de betreffende deur.”

Zelfsmerende scharnieren zonder onderhoud
De nieuwe, verdekte scharnieren zijn een verademing om te monteren. Omdat het scharnier 3D verstelbaar is, kan er een instelling op het horizontale vlak, het verticale vlak en in de diepte gedaan worden. Hiermee wordt de montage uiterst nauwkeurig en kan er eenvoudig nagesteld worden bij afhangen. De scharnieren zijn zelfsmerend en behoeven daarom geen onderhoud. 

Het spreekt voor zich dat de verdekte scharnieren van hoogwaardige kwaliteit zijn. Taling: “Met 200.000 open- en sluitbewegingen zijn de scharnieren getest op intensief gebruik. De scharnieren kunnen toegepast worden op iedere deur met een minimale deurdikte van 35 mm.” De verdekte scharnieren hebben stalen covers en zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en kleurstellingen. Voor de interieurspecialist is dit een uitgelezen kans om onderscheidend te zijn!

Intersteel
Design en functionaliteit gaan hand in hand.

Onzichtbare magneetsloten: aantrekkelijk en veilig
Vanaf mei 2018 heeft Intersteel de onzichtbare magneetsloten klaar voor levering. Hiermee kan een deur helemaal de juiste finishing touch krijgen. Taling schetst de werking: “Deze sloten werken op basis van magnetisme. Bij het sluiten van de deur wordt de dagschoot door magneten uitgetrokken, waardoor de deur vergrendelt. De deurkruk wordt gebruikt om de deur te openen, maar als de deur eenmaal open staat, steekt de dagschoot niet meer uit. Naast een strakke, optische afwerking zorgt dit ook voor extra veiligheid. Men kan niet meer onverhoopt achter de deurschoot blijven haken of zich eraan schaven. Tevens wordt er op deze manier beschadiging aan het kozijn voorkomen.”

Intersteel
Het onzichtbare scharnier is zelfsmerend en behoeft geen onderhoud.

De onzichtbare sloten komen in vier va­rianten: een loopslot, een klavierslot, een cilinder dag- en nachtslot en een badkamer-/toiletslot. Uniek bij de laatste drie is het gepatenteerd blokkeermechanisme van de dagschoot. Hierdoor wordt een nachtschoot overbodig en kennen alle typen sloten dezelfde sluitplaat. De montage wordt daarmee vergemakkelijkt en de kans op het maken van fouten neemt af. Alle onzichtbare sloten worden geleverd met een sluitplaat en een roestvast stalen of matzwarte voorplaat. Ook voor de onzichtbare sloten geldt dat de beleving van een interieur naar een ongekend niveau wordt getild. Het feit dat design hier hand in hand gaat met veiligheid en kwaliteit, geeft een mooie combinatie van onderscheidende verkoopargumenten.

Tekst: Jan Mol  Beeld: Intersteel