Pivotica Pro: bredere pivotdeuren, onzichtbaar deurbeslag

Dankzij de combinatie van een onzichtbaar aluminium deurkader met het pivotica en pivotica pro scharnier – ook bekend als het invisidoor AX Pro pakket van argenta – kunnen ook pivoterende binnendeuren tot 100 kg strak ingewerkt worden. Voortaan kan dat zelfs voor deuren tot 2 m breed, waarbij van het deurbeslag helemaal niets meer zichtbaar is.

Met het pivotsysteem in de deur ingewerkt in plaats van in de vloer is dit een strakke en minimalistische oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie. De deur kan in beide richtingen open en blijft vast staan op 90°. Tot dusver zat het pivotsysteem steeds onderaan links in de deur ingewerkt, waardoor pivoterende deuren tot maximum 1m breed hiermee konden uitgerust worden. Daarbij blijft in open stand het afdekplaatje van het pivotsysteem wel zichtbaar op de kopse kant van het deurblad, wanneer dat open staat.

Daar komt nu verandering in dankzij een extra L-profiel dat standaard bij het pivotscharnier meegeleverd wordt. Die extra beugel vervangt het afdekplaatje en zorgt ervoor dat er op de kopse kant van het deurblad niks meer te bespeuren valt van dit deurbeslag, op 2 subtiele gleufjes na die toelaten om op elk moment te kunnen bijregelen. Nog een voordeel is dat dankzij deze update deurbreedtes tot maximum 2 m breed uitgerust kunnen worden met een pivotscharnier. Voorwaarde is wel dat het pivotica scharnier daarbij telkens op maximum 1 m van de zijkant van het deurblad ingewerkt zit.

Zo kan een binnendeur voortaan dus ook op een centrale as opendraaien. Het mechanische pivotica scharnier kan deuren tot 45 kg aan, terwijl de hydraulische pivotica pro houten binnendeuren tot 100 kg zwaar kan dragen.