Overname Intersteel door 5square

Intersteel, producent van hoogwaardig hang- en sluitwerk uit Rhenen, is overgenomen door investeringsmaatschappij 5square. Men neemt de aandelen over van ING Corporate Investments, investeringsmaatschappij Rikon Holding en Peter van Leeuwen, die zijn belang halveert en na deze transactie nog 20 procent behoudt. Intersteel had in 2017 een omzet van €15 miljoen.

Vertrouwen
Ronald Taling, algemeen directeur van Intersteel, vertelt: ‘Deze overname biedt nieuwe mogelijkheden waar wij erg blij mee zijn en die we zeker optimaal zullen benutten. Onze omzet bedroeg in 2017 €15 miljoen. Met het versterken van onze marktpositie en verdere professionalisering kunnen we internationaal uitbreiden en nog beter inspelen op de groeiende vraag uit de bouwsector en de toegenomen focus op veiligheid en design. Hierdoor moet het mogelijk zijn onze omzet binnen de gestelde termijn van vijf jaar te verdubbelen. Innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten zullen ons daar zeker bij helpen. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.’

Opgericht in 1902 onder de naam Van Leeuwen groeide de onderneming , in 1995 omgedoopt naar Intersteel, verder uit tot een autoriteit op het gebied van stijlvol en hoogwaardig deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Design, veiligheid en techniek zijn belangrijke kernwaarden binnen de organisatie. Het familiebedrijf, met inmiddels ruim 50 medewerkers, ontwerpt en produceert in eigen beheer design deurkrukken, raambeslag en accessoires. Haar groei wordt verwezenlijkt door uitbreiding naar diverse distributiekanalen met de focus op online. Door een steeds breder assortiment vergroot het bedrijf gestaag haar marktaandeel. In juni werd Intersteel al distributeur voor de Benelux van het bekende Italiaanse merk Olivari.

Focus op veiligheid
”We zien dat de focus op veiligheid groeit en die begint met goed hang- en sluitwerk“, aldus Mark Gitsels van 5square. ”Intersteel is al lange tijd een stabiele leverancier van hoogwaardige producten met daarbij alle benodigde veiligheidscertificeringen, zoals SKG*** voor Nederland en EN1906 op Europees niveau. Ook ten tijde van de financiële crisis draaide het bedrijf een prima omzet.”

Over Intersteel
Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro.
De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer ondersteunend aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

Over 5square
Ruim vijftig Nederlandse succesondernemers die een deel van hun vermogen hebben ondergebracht bij de onafhankelijke investeringsmaatschappij 5square, hebben gezamenlijk een groot aantal Nederlandse bedrijven op weg geholpen met groeikapitaal én kennis. In totaal bedraagt het belegd vermogen van 5square nu ruim €50 miljoen. De band die 5square al jarenlang onderhoudt met deze investeerders is intensief en veel kennis en ervaring wordt gedeeld met de bedrijven waarin 5square heeft geïnvesteerd. 5square investeert gemiddeld €3 tot 5 miljoen per onderneming. Eerder investeerde het bedrijf uit Laren in onder meer Snappet, De IJsvogel Groep, Paazl, SO Connect, Five Degrees en Avion.

Op de foto: Ronald Taling