Ook Nederlanders gaan naar Prowood om nieuwe machines te bekijken

Van 21 tot en met 25 oktober reizen weer veel Nederlanders af naar Flanders Expo in Gent om de Prowood beurs te bezoeken. Nu de ontwikkelingen in de interieurbouw- en houtsector naar wens verlopen, zijn veel bedrijven op zoek naar noviteiten en durven velen weer te investeren.

Martijn Molendijk van Molendijk Houtbewerkingsmachines kan zich goed herinneren hoe tijdens de vorige editie in 2015 voldoende landgenoten de reis naar België maakten. “Ja, het waren vooral veel mensen uit de zuidelijke helft van ons land. Voor deze klanten is de afstand goed te overbruggen en ze trekken daar graag een dag voor uit. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij daar aanwezig zijn om ze te woord te staan.” 

Molendijk staat zelf niet met een eigen stand op Prowood, maar wel als onderdeel van het team van HolzHer, hun belangrijkste machinepartner. “Zij presenteren daar diverse machines.  Meerdere kantenaanlijmmachines, waaronder twee Lumina’s, een opdeelzaag, maar ook een 5-assige nestingmachine. Er zullen demonstraties plaatsvinden, maar vooral de informatieverstrekking is voor bezoekers essentieel.” 

Molendijk noemt de nieuwe 5-assige nestingmachine als voorbeeld. “De HolzHer Dynestic 7535 5-assige nestingmachine is extreem flexibel en een uitstekende investering voor de toekomst. Het is mogelijk om hiermee verstekken te zagen en een verbinder aan de verstekkant aan te brengen. Tevens kan de gebruiker hiermee standaard freesbewerkingen uitvoeren onder hoeken en verstekken.” Een van de kantenaanlijmmachines die HolzHer presenteert, is de Lumina 1380. “Deze machine kan PU verlijmen, maar ook laserkanten aanbrengen. Door middel van Itronic kan op digitale wijze bekeken worden hoeveel meter nog gelijmd kan worden. Tevens wordt de lijmdosering automatisch afgesteld en word Pu automatisch gespoeld. Ik vertel het nu in het kort, maar iedereen kan de stand bezoeken en zich verder laten informeren.”

Molendijk Houtbewerkingsmachines
Holzher presenteert daar diverse machines.

Molendijk is als bedrijf zelf in de afgelopen vijftien jaar flink gegroeid. Volgens Martijn Molendijk heeft de positieve mond-tot-mond reclame daar zeker aan bijgedragen. “Het is zeker niet ons doel om de grootste machineleverancier van Nederland te worden, maar de gestage groei die wij doormaken, past bij het bedrijf. We rijden inmiddels met vier servicewagens door het land en recent hebben we een extra monteur aangenomen. Ik ken hem nog van mijn vorige werkgever en hij past precies bij onze visie en werkwijze. Voor veel bedrijven die voor ons kiezen is de service die wij verlenen doorslaggevend.”    

Tekst: Rob Buchholz  Beeld: Molendijk Houtbewerkingsmachines