Onzichtbaar van deurkader tot plint

Minimalistische architectuur zweert bij strakke lijnen, soberheid en een ‘terug naar de essentie’-mentaliteit. Op het vlak van binnendeuren resulteert dat in ingewerkte scharnieren, onzichtbaar geïntegreerde technieken en het bannen van deurlijsten. Het ‘invisible concept’ van argenta® gaat zelfs nog een stap verder. Draaideuren kunnen net als pivoterende en schuifdeuren van deurkader over scharnieren en geleiders tot zelfs plinten onzichtbaar ingewerkt worden.

Onzichtbare draaideuren
Een strak interieur begint bij een aluminium deurkader dat ingepleisterd wordt en dus na afwerking niet meer te zien is. In combinatie met invisible Neo S-5 en M-6 (of optioneel neo L-7) scharnieren die zowel in het deurkader als -blad weggewerkt zitten, geeft dat een totaalpakket voor draaiende binnendeuren dat in alle opzichten beantwoord aan de vraag naar esthetisch wonen. Het invisidoor DL-assortiment van argenta is geschikt voor deurdiktes van (38 mm tot) 40 mm, 44 of 50 mm. Deurdranger of -pomp kunnen helemaal in het deurblad ingewerkt worden.

Pivoterende deuren even strak ingewerkt
In combinatie met een pivotscharnier zorgt dat onzichtbaar deurkader er voor dat ook pivoterende binnendeuren tot 100 kg even strak ingewerkt kunnen worden. Met het pivotsysteem in de deur ingewerkt in plaats van in de vloer is dit invisidoor AX Pro systeem zeker bij vloerverwarming de ideale oplossing. De deur kan in beide richtingen open en blijft vast staan op 90°. Een actieve sluitdemping zorgt ervoor dat de deur bij het sluiten steeds terug op het nulpunt tot stilstand komt.

Foto8_Proslide-inbouwgeleidingsprofiel

Inbouwgeleidingsprofiel voor kamerhoge schuifdeuren
Een nieuw inbouwgeleidingsprofiel zorgt voor een net zo onopvallende integratie van schuifdeuren in een minimalistisch interieur. Het invisidoor SDX125-pakket bevatte al het in te pleisteren deurkader en schuifdeurbeslag, maar nu is er ook een nieuw inbouwgeleidingsprofiel voor het plafond. Dit stevige geleidings- en afwerkingsprofiel in één is voorzien van een zwaluwstaartprofilering waardoor het plakwerk bijzonder goed hecht en er geen scheuren in komen.

NIEUW: Onzichtbare plinten
Van deurlijsten is er dus al langer geen sprake meer, en ook scharnieren en geleiders zijn niet langer zichtbaar. Restte nog de plinten als laatste obstakel voor een perfect strakke wand. Maar daar heeft argenta nu ook een oplossing voor. Deze onzichtbare plinten zijn verkrijgbaar in twee modellen: een dunne kleefplint en een verzonken plint tot waartegen gepleisterd kan worden. Achteraan zijn die voorzien van lijmgroeven en een zwaluwstaart profilering voor een goede hechting. Een standaard laag primer zorgt ervoor dat je die rechtstreeks met de muur kunt meeschilderen.

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: argenta®

Foto5