‘Zij hebben een mooi, onderscheidend product’

Voor een interieurbouwer is het natuurlijk kinderspel om de eigen personeelskantine te renoveren. Je maakt bij het ontwerp en de inrichting gebruik van eigen kennis, ervaring en vaardigheid. Het wordt helemaal eenvoudig als je ook nog eens bijzonder content bent over de kwaliteit en uitstraling van het plaatmateriaal van één van je eigen toeleveranciers. 

DecoLegno

Van Oeveren Interieurbouw Specialisten kan daar over meepraten. De nieuwe personeelskantine moest een licht industriële uitstraling krijgen zonder dat het gevoel zou ontstaan dat hier een showroom van het bedrijf was gerealiseerd. Hij maakte daarom een bewuste keuze. Marcel Houdijk, werkvoorbereider bij Van Oeveren zegt daarover: “Ik ben al jaren bijzonder te spreken over het decoratief plaatmateriaal van DecoLegno. Zij hebben een mooi, onderscheidend product met een zeer natuurlijke uitstraling. Het was binnen ons bedrijf dan ook snel duidelijk dat we een keuze uit hun collectie zouden maken.”

DecoLegno
Een plek die aansluit bij de sfeer van ons bedrijf, maar waar onze mensen ook gezellig een biertje willen drinken.

Van Oeveren Interieurbouw specialisten is op een breed vlak actief. Horeca, opticiens, particulieren; eigenlijk alles wat op hun pad komt, neemt het bedrijf aan. Van het maken van een inloopkast tot het ontwikkelen van complete projecten bij winkels die door binnenhuisarchitecten bedacht zijn. “Wij zijn een middelgroot bedrijf dat flexibel is en dus ook snel kan schakelen. Hoe wij met DecoLegno in contact zijn gekomen? Dat kan ik eigenlijk vrij simpel uitleggen. Diverse architecten waarmee wij samenwerken, schrijven het voor. De eerste keer dat we een dergelijk verzoek kregen, hebben we contact opgenomen voor een nadere kennismaking en zij zijn hier langs geweest. Wij waren toen eigenlijk direct onder de indruk van hun mooie collectie van Cleaf. Het is anders, heel natuurlijk en zeer gedetailleerd met veel verschillende kleuren en structuren. Zij hebben heel onderscheidende specials in hun collectie.”

DecoLegno

Hoewel Houdijk de afgelopen jaren dus vaak door architecten gevraagd werd om voor DecoLegno te kiezen, verloopt het traject de laatste ook wel eens precies andersom. Houdijk lacht: “Ja, dan tippen wij de architect. Zo wilde een klant graag natuursteen in zijn interieur verwerkt hebben, maar budgettechnisch was dit niet verantwoord. Daarop gaven wij het advies om de collectie van DecoLegno eens te bekijken. Toen was de oplossing snel gevonden.”

DecoLegno
De nieuwe personeelskantine heeft een licht industriële uitstraling.

Ook bij de inrichting van de kantine is dus uit de collectie van Cleaf gekozen. “Het geheel moest een warme uitstraling hebben. Een plek die aansluit bij de sfeer van ons bedrijf, maar waar onze mensen aan het einde van de werkweek ook gezellig een biertje willen drinken. Met dit materiaal kregen we precies de gewenste uitstraling. Wij zijn dus gewoon bijzonder tevreden over de samenwerking. Het is een sympathiek bedrijf met een aantrekkelijk aanbod. Dat spreekt ons enorm aan.”

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Margot Voets