Mobiele units en ‘Tiny Houses’ voor de recreatiesector

Op luxe wijze kamperen. Er is zelfs een term voor: glamping. Veel mensen willen nog gewoon genieten van de ontspannen sfeer op een camping of vakantiepark, maar zoeken wel steeds vaker naar een zeker comfortniveau. 

Een van de meest essentiële aspecten waar vakantiegangers de nodige eisen aan stellen, is vanzelfsprekend het sanitair. Wie dit op orde heeft, tilt vanzelf zijn camping of vakantiepark naar een hoger niveau. Om de sanitaire omgeving vanuit de thuissituatie zoveel mogelijk te benaderen, is de keuze voor WellCamp vakantiesanitair een prima optie. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van speciale units die naar wens zijn in te vullen met bijvoorbeeld douche en toilet. Maar ook het plaatsen van kookplaten en spoelbakken behoren tot de mogelijkheden. Naast de sanitair-units bouwt WellCamp de laatste jaren steeds meer ‘Tiny Houses’. Ook vanuit de gedachte dat de kampeerder steeds luxere huisvesting wenst. Ze worden compleet ingericht met keuken, sanitair en meubilair opgeleverd.

Tiny Houses

“Wij maken allerlei mobiele units voor de recreatieve sector”, zo verklaart Jan-Geert Haase, eigenaar van WellCamp. Tien jaar geleden is hij met dit concept begonnen en hij proeft nog steeds een toenemende belangstelling. “Er is inderdaad steeds meer vraag naar deze vorm van comfort. Wij leveren de units aan camping-eigenaren in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Nee, niet aan particulieren.” De uitstraling is volgens hem uniek. “Wij ontwerpen en produceren alles zelf. Ja, er zijn vergelijkbare oplossingen op de markt, maar deze units zijn anders, zeker op het gebied van uitstraling. De standaardunits zijn binnen zes weken klaar, voor iets meer afwijkende modellen, bijvoorbeeld een andere kleur, tellen we op 10 tot 15 weken levertijd.”

Omdat de productie in eigen handen is, weet Haase precies hoe de units in elkaar gezet worden. “Voorheen gebeurde dat met schroeven en pompnagels; een jaar of zes geleden zijn we overgestapt op de lijmen van Bijlard. Via een toeleverancier nam ik contact op met Bijlard en met accountmanager Rupert Agnes kan ik inmiddels lezen en schrijven. Rupert is een partner die meedenkt en ons de Bijlard MS Polymeer CS40 transparant adviseerde. We gebruiken deze lijm onder andere bij de vloerafwerking. Maar er zijn meer opties van deze lijmsoort buiten de heldere variant, zoals de Bijlard MS Polymeer CS 60, verkrijgbaar in wit, grijs en zwart. Waarom lijm beter is dan bijvoorbeeld spijkers? In de units zijn massieve platen verwerkt. Deze mogen niet kraken. Door te verlijmen is daar geen sprake meer van.”

Tiny Houses
Eigenaar Jan-Geert Haase (r) van WellCamp en accountmanager Rupert Agnes (l) van Bijlard International voor een aantal in aanbouw zijnde Tiny Houses’. 

Bij WellCamp kregen ze na de eerste bestelling direct een uitgebreide toelichting over het toepassen van de lijmen. 

Haase: “Als het de eerste keer goed wordt uitgelegd, dan blijft dat een voordeel voor de toekomst. Dat hebben de professionals van Bijlard uitstekend gedaan. Ja, wij hebben hun lijmen altijd voldoende op voorraad. Over het leveren hebben we echter geen klachten. Het contact verloopt prima en ze staan bij vragen altijd voor ons klaar.”    

Tekst: Rob Buchholz    Beeld: Bijlard