Maatwerk in perfect ommantelde panelen tot wel 280 cm hoog

Specialisme viert hoogtij bij Topvorm Panelen uit Putten. Het bedrijf ontwikkelt en produceert ommantelde panelen in eigen beheer en levert maatwerk van de bovenste plank. Arjan Elshout, specialist bij Topvorm, is aan het woord: “Met onze folie ommantelde panelen bedienen we iedereen in de interieurbouw. Of het nu gaat om de keukenindustrie, de badkamerindustrie of de schuifkastenfabrikant, men kan bij ons kiezen uit mdf deuren en panelen die in iedere gewenste maat geleverd worden.”

De kracht van Topvorm zit hem in het aangeboden maatwerk in combinatie met de aantallen die men produceren kan. “We produceren van één enkele deur tot en met hele grote series deuren. Dat maakt dat onze servicegraad hoog ligt. Een deur nabestellen voor een keuken in exact dezelfde uitvoering kan gewoon bij ons”, aldus Elshout.

Topvorm Panelen

Volautomatisch productieproces
Topvorm Panelen werkt met een vol­automatisch machinepark. Klanten kunnen kiezen uit een uitgebreid programma aan paneelmodellen en foliën, waarna alles exact op maat geproduceerd wordt, ongeacht het gekozen model. 

Het productieproces wordt als volgt geschetst door Elshout: “Het MDF-paneel wordt automatisch gefreesd, de CNC-machine wordt vanuit ons programma aangestuurd. Na het freeswerk wordt het paneel automatisch schoongeborsteld, om daarna de lijmstraat in te gaan. De robot verdeelt de lijm uiterst nauwkeurig over het paneel, om latere oneffenheden in de folie te voorkomen. Bij dit proces worden de kanten dubbel verlijmd, voor extra sterkte. Vervolgens wordt de lijm uitgehard in de droogkamer. Als laatste gaat de plaat in de pers, waar er eerst automatisch gecontroleerd wordt op oneffenheden. Is de plaat goed bevonden, dan wordt de folie aangebracht, vindt er verhitting plaats en wordt de folie om het paneel geperst. De kanten worden meegefolied uit één deel, volledig naadloos.”

One stop shopping
“We streven ernaar om alles uit één hand te kunnen leveren aan onze klanten. Naast ons zeer complete folieprogramma, leven we deuren en panelen in onder andere acryl hoogglans, met laserkanten. Alle ommantelingen die we leveren, zijn daarom geschikt voor toepassing in natte ruimten. Ook qua formaat gaan we graag een stap verder voor onze klant. We zijn bekend om onze schuifdeuren, die we naadloos ommanteld leveren tot een hoogte van maar liefst 280 cm”, zegt Elshout tot besluit.

Tekst: Jan Mol  Beeld: Topvorm Panelen