Innovatie in al haar eenvoud als speerpunt bij nulvoegtechnologie

Innovatie is ook binnen de wereld van kantenbandspecialisten is een essentieel punt. De markt vraagt om kwaliteit en dan is het goed om daar als meubel- of interieurbouwer aan te kunnen voldoen. Hierbij is ook AirTec kantentechnologie een optie om met een kwalitatief hoogwaardige oplossing te komen bij de productie van meubeldelen met nulvoeg.

Stelt u zich eens voor: je krijgt als specialist vragen van een klant om een opdracht uit te voeren met nulvoeg technologie, maar beschikt niet over de juiste machine?  Of, de kantenaanlijmmachine met nulvoeg technologie is wel aanwezig, maar de klant wil nu plots een vormdeel in dezelfde kantenband? U zou graag een front in dakprofiel met airTec-technologie  produceren, maar hoe?  Op al deze vragen is er een positief antwoord, voor een marktconforme prijs. Voor de prijs van een CNC-aggregaat is het mogelijk om met de Kluge Hit-M 2750 airTec-kantenbanden op de onderdelen te verlijmen  en – indien in het bezit van de nodige opties – ook op vormdelen en dakprofielen.

Het Kluge Hit-M 2750 airTec- aggregaat is een compact aggregaat van 11 KG en 0.03m³, exclusief verdeeld door de Optimatgroep, de groep van het Belgische Vens & Thiers en het Nederlandse Klingelnberg-Klauss. Er zijn twee werkmethoden: óf de gebruiker beweegt het aggregaat op het opgespannen werkstuk óf men geleidt het werkstuk over een roltafel langsheen het aggregaat. U kunt de werking hiervan zien op de website www.klikla.nl

Zowel de coëxtrusie-kantenbanden als de nabehandelde airTec kanbanden zijn mogelijk, en dit tot 65 millimeter werkstukdikte. Deze kantenbanden kennen een automatische intrek en worden via een gemakkelijk handelbare knop aangedreven met een traploze snelheid van 1 tot 5,5 m/min.  De benodigde temperatuur kan door middel van warme lucht gegenereerd worden met slechts 3 kW tot 550° in ongeveer twee minuten. Hiervoor is gewone perslucht voldoende. Kortom, het compacte toestel heeft weinig energie nodig en is direct gebruiksklaar.

Via www.klikla.nl is het mogelijk om de werking van het aggregaat goed te zien op de youtube-film. Het meest interessante toebehoren is de zwenktafel van 700 bij 450 millimeter voorzien van geleidende stalen kogels. Deze kan zwenken tot 55° waarbij onbeperkt dakprofielen middels de nulvoeg technologie zijn te verlijmen. Het zwenken gebeurt comfortabel en de pneumatische klemming garandeert de precisie. Er zijn allerhande vacuümzuigers als optie mogelijk om na het verlijmen het werkstuk vast te zuigen ter nabewerking op de boven- en onderzijde van de kantenband.  Vanaf september is het aggregaat ook beschikbaar met een kapaggregaat dat de kantenband voor en achter op de nullijn zal doorkappen.

Hetzelfde aggregaat is ook nabouwbaar op een bestaande conventionele kantenaanlijmmachine. Iedereen heeft dus recht op de nulvoeg technologie voor kantenbanden.    

Tekst: Klikla & Rob Buchholz    Beeld: Klikla