Je eigen boomstam uitkiezen tussen de machines

Inspireren kan door het bieden van kwaliteit maar vooral ook door het creëren van een stukje beleving. Dat kan bijvoorbeeld door de klant in een unieke setting met het product kennis te laten maken. Een plek waar beleving van het product centraal staat.

Zo kiest Kuiper Holland er voor om een nieuwe hal bij het bedrijf te laten bouwen. Een hal van maar liefst 2500 vierkante meter omvang  waar beleving een belangrijk aspect is. “Hier kunnen mensen straks bij wijze van spreken hun eigen boomstam tussen de machines uitzoeken”, zo laat directeur Hans Golbach met gepaste trots weten. “Hier moet het gevoel van fineer echt tot leven komen.”

Kuiper Holland staat voor kwalitatief hoogwaardig fineer. “Onze naamsverandering van Kuiper Fineer naar Kuiper Holland is bewust gekozen om als kwaliteitskenmerk te gelden. Wij leveren niet alleen aan de interieurbouw maar ook aan de jachtbouw. Omdat daar ook veel export bij zit, staat de toevoeging Holland gelijk aan hoogwaardige kwaliteit. Zo zien klanten in het buitenland dat. Bovendien willen wij altijd weten waarvoor het fineer gebruikt wordt. Is het voor een vergadertafel of voor de achterwand van een kast? Dat vraagt namelijk om een andere uitleg.”

Kuiper Holland

Wat mooi fineer is, is voor iedereen anders, zo weet Golbach. Juist daarom wil hij met iedereen in gesprek gaan, maar met name de beleving rondom het product centraal stellen. “Zoals gezegd staat in onze nieuwe hal juist die beleving centraal. Hier wordt geproduceerd maar is het hout ook zichtbaar. Het is zoveel meer dan een reguliere showroom. Beschouw het maar als een snoepwinkel. Op deze plek willen wij mensen informeren, maar ook inspireren. Architecten, jachtbouwers, interieurbouwers; iedereen is hier welkom en wij willen met iedereen het gesprek aangaan. Vaak komen klanten om materiaal voor een bepaald project uit te zoeken, maar weten wij ze tevens te informeren voor een volgend project. Daar gaat het ons om. In die nieuwe hal – die begin mei klaar moet zijn – zullen zeker 80 verschillende houtsoorten te bezichtigen zijn.”

Golbach benadrukt wel dat Kuiper Holland het fineer niet bewerkt. “Na de schuurmachine houdt het voor ons op. Het is ons doel om op te schuiven in de verticale kolom om uiteindelijk dichter bij de klant te staan. Door samen sterk te staan, willen we ieder project tot een goed einde brengen.” 

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Kuiper Holland