Eenvoud en snelle levering als basis voor eigen keukenconcept

Het kiezen van de keuken die volledig voldoet aan alle wensen kost tijd. Het is tenslotte een keuze voor de lange termijn. De keuken is immers een plek waar mensen steeds meer en langer verblijven. Aan de keukentafel vinden gesprekken plaats. We genieten er gezamenlijk van lekkere hapjes en drankjes. Dan is het essentieel om goed voorbereid uit het enorme aanbod een weloverwogen keuze te maken.

Om het proces te vereenvoudigen heeft BouwToe een geheel eigen concept ontwikkeld onder de naam Cheap it simple. Een naam die twee belangrijke elementen goed weergeeft. Betaalbaar en eenvoudig. Cheap it Simple is een keukenlijn die compleet geleverd wordt; dus inclusief kasten, apparatuur, werkblad en accessoires. Een optie die bestellen en leveren heel eenvoudig maakt.

Volgens Peter Bottelier van BouwToe is dit concept eind 2014 bedacht. “Ons land was net uit de crisis en mensen durfden weer te investeren. Met BouwToe wilden we inspelen op de toenemende vraag naar keukens, maar we zochten daarbij wel naar een Unique Selling Point. Dat zijn er twee geworden. Ten eerste de eenvoud. Alle gewenste onderdelen zijn bij ons te bestellen. Dat heeft als bijkomend voordeel dat de klant te maken heeft met slechts één orderbevestiging, één levering en één factuur. Het tweede sterke punt is de snelle levering. Dat kan binnen twee weken. Uiteindelijk heeft de klant dus een complete keuken tegen een betaalbare prijs die snel geleverd wordt.”

BouwToe

Nadat de markt in eerste instantie enigszins een afwachtende houding aannam, is het concept inmiddels volledig geaccepteerd en ontvangt BouwToe orders uit heel Nederland. “Wij leveren aan de keukenvakman, maar ook aan interieurbouwers en projectontwikkelaars die dit eenvoudig te plaatsen concept in bedrijfskantines of pantry’s toepassen.”

Wat mag de klant verwachten? “Dit keukenconcept bestaat uit kasten en fronten gemaakt in gemelamineerd spaanplaat met PVS/ABS afwerking, 32 millimeter dik multiplex werkblad in diverse uitvoeringen en keukenapparatuur van Inventum. Bij de apparatuur moeten mensen denken aan een combimagnetron, oven, gas- en inductieplaten of andere gewenste inbouwapparaten. Op zowel de keuken als de apparatuur bieden wij de klant vijf jaar garantie.” 

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: BouwToe