Dunne fronten, eenvoudig bevestigd

In moderne interieurs en keukens wordt er steeds meer met dunne fronten en nieuwe materialen gewerkt. Blum ontwikkelde een nieuw bevestigingssysteem voor dunne fronten voor haar scharnieren, lade- en klepdeursystemen. 

De nieuwe bevestigingsmanier voor dunne deuren, de speciaal ontworpen spreidanker EXPANDO T, geeft de gebruiker veel vrijheid in het ontwerpen van meubels. Door het nieuwe bevestigingssysteem is het niet langer nodig een potboring te voorzien in deze dunne materialen, twee kleinere boringen zijn voldoende voor dit nieuwe bevestigingsmechanisme. Trekstangen uit staal zorgen voor een stevige bevestiging in harde materialen, de plastic pluggen zorgen dat het ook in zachte materialen zoals MDF- of spaanplaat stevig blijft vastzitten. Dankzij een boordiepte van 6 mm is het mogelijk om materialen met een dikte vanaf 8 mm te verwerken. 

Van Hoecke
Cristallo scharnier. (Beeld: Julius Blum)

Het nieuwe bevestigingssysteem voor dunne deuren is niet enkel beschikbaar voor CLIP top BLUMOTION scharnieren maar ook voor de AVENTOS klapdeursystemen en de frontbevestiging voor de LEGRABOX lade. Zo kunnen niet alleen individuele elementen, maar complete keukens worden uitgerust met dunne fronten.
Demping troef!

Daarnaast innoveert Blum nog verder door een geïntegreerde demping toe te voegen aan haar 0-insprong en de glasdeurscharnier CRISTALLO. Zo combineren ze de unieke eigenschappen van deze scharnieren met de beproefde BLUMOTION technologie. Dit geschiedt bij een geringe inbouwhoogte. Een opklikbare demping die het uitzicht van het scharnier verandert is dus ook voor deze scharnieren niet langer nodig. 

Van Hoecke
Expando T bevestiging.

Bovendien zijn deze scharnieren ook verkrijgbaar in Onyx zwart. Zo combineren ze niet enkel mooi in donkere meubels, ook bij de kwaliteitsmeubels in lichtere materialen zorgen ze voor een elegant accent. Zo creëert de gebruiker meer mogelijkheden om de eigen meubels tot in de kleinste details te personaliseren. Kortom: dunne fronten, eenvoudig bevestigd voor een samenhangend geheel of een contrastrijke invulling van het eigen interieur!


Over Van Hoecke
Van Hoecke bouwt voortdurend aan een buitengewoon krachtige economische entiteit; van Hoecke streeft naar een bestaan over de generaties heen. Bij het Belgische bedrijf gelooft men in leiderschap en in de kracht van financiële onafhankelijkheid. Daarom worden de winsten telkens weer geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling en groei van de onderneming.

Van Hoecke
Insprong scharnier.

Omdat ondernemen geen zaak is van enkelingen wil de organisatie, altijd in goede samenwerking met de medewerkers, de klanten, leveranciers en iedere andere betrokkene, duurzame persoonlijke groei realiseren. Alleen op deze wijze kan de organisatie wezenlijk welzijn scheppen voor iedereen die betrokken is bij onze onderneming.

Van Hoecke levert functionele componenten voor gebruiksmeubelen aan de industrie en de vakhandel. Het bedrijf richt zich hoofdzakelijk op de Benelux. Internationale mogelijkheden worden beschouwd als een uitdaging. Van Hoecke gelooft sterk dat elke regionale markt specifieke behoeften heeft. De aanpak wordt daar op aangepast. 

Van Hoecke
Scharnier dunne fronten. (Beeld: Julius Blum)

In de eerste plaats wil Van Hoecke zijn positie als marktleider consolideren. Daarnaast wordt er gestreefd naar groei in omzet en marge. Handel is de hoofdopdracht. De productie bestaat uit het voormonteren van meubelonderdelen en heeft als doel het aandeel in het eindproduct te vergroten. Klanttevredenheid is bepalend voor het succes van de onderneming. Daarom engageren de medewerkers zich voor opgetogen klanten die op die manier de best mogelijke service en kwaliteit krijgen.

Tekst: Jerry Helmers   Beeld: Van Hoecke
Uitgelichte foto: 
Cristallo scharnier. (Beeld: Julius Blum)