De afwerking primeert

In interieurtoepassingen is een hoge graad van afwerking nog steeds heel belangrijk voor elke klant. Bij PDV Interieur staat die klant al ruim 30 jaar centraal. De firma uit Mollem (Asse) is gespecialiseerd in de uitwerking en productie van standaard- en maatoplossingen voor de inrichting van particuliere woningen en bedrijfsruimten. 

Om de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer te verhogen, de mogelijkheden uit te breiden en het risico op fouten aanzienlijk te reduceren, investeerde de zaakvoerder midden vorig jaar in de Korpus-software van Vlecad.

PDV Interieur, opgericht in 1986, is gespecialiseerd in de inrichting van woningen en bedrijfsruimten. Dit familiebedrijf zet in op een hoge graad van afwerking en klantentevredenheid. “We gaan geen enkele uitdaging uit de weg”, zegt zaakvoerder Patrick De Vos. “We produceren alles in een eigen atelier met lakafdeling en om onze klanten een uitstekende kwaliteit te blijven garanderen, investeren we continu in ons machinepark. Zo vernieuwden we recent onze opdeelzaag en spuitcabine. Door de combinatie van dit up-to-date machinepark met de vakkennis van ons ervaren team zijn we tot heel veel in staat.” 

PDV Interieur
PDV Interieur

Investeren in software
Om de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer verder te optimaliseren, de mogelijkheden uit te breiden en het risico op fouten nog meer te beperken, besloot PDV Interieur in de zomer van 2017 te investeren in de Korpus-software van Vlecad in combinatie met Autofit. “In het verleden tekenden we eerst alle plannen volledig in vectorworks om vervolgens de kasten nog eens apart in een ander programma in te geven. Dat resulteerde in tijdverlies en verhoogde het risico op fouten”, geeft Tarcis De Vos, de zoon van de zaakvoerder, aan. 

“Dankzij de software van Vlecad kunnen we alle plannen voor de mensen op de werkvloer nu vanuit de productietekening afdrukken. Zo zijn tekening en productie perfect op elkaar afgestemd. We kunnen ook een 3D-beeld van elke kast weergeven, waardoor eventuele fouten reeds voor de productiefase ontdekt worden en zo veel tijd en kosten bespaard worden. Bovendien is het met de 10.0 versie van de software ook mogelijk om gebogen vormen te importeren en te bewerken, waardoor we onze klanten nog meer mogelijkheden bieden.”

PDV Interieur

Opleiding door vaklui
Bij PDV Interieur hadden ze toch wat schrik, dat het even zou duren vooraleer iedereen de software vlot zou kunnen gebruiken. Na een doorgedreven opleiding door de ervaren specialisten van Vlecad waren ze bij de interieurbouwer echter binnen de week al in staat om kasten volledig parametrisch op te bouwen en van start te gaan met de productie. 

PDV Interieur
PDV Interieur

“De Korpus-software is uiterst gebruiksvriendelijk en de opleiding was ook volledig to the point, omdat deze wordt gegeven door mensen die zelf al geruime tijd met de software gewerkt hebben en hun eigen visie hebben over de manier van tekenen. Ze leggen alles tot in de kleinste details uit en maken daarbij gebruik van duidelijke voorbeelden die perfect op de behoeften van de klant afgestemd zijn”, zeggen vader en zoon De Vos. “We werken nu bijna een jaar met de Korpus-software en zijn alvast zeer tevreden over het systeem en de service. De resultaten overtreffen onze verwachtingen. Het tekenen en produceren verloopt veel sneller en we hebben zelden te maken met fouten. Dankzij de duidelijke en gedetailleerde productieplannen kunnen we de projecten ook sneller afwerken. En deze software geeft ons ook nog meer mogelijkheden.”    

Tekst: Johan Debaere    Beeld: PDV Interieur