Argenta

Bankstraat 2
9770 Kruishoutem (Belgium)

Tel. +32 (0)9 333 99 99
Fax +32 (0)9 333 99 90

info@argentalu.com

Opgericht in 1909 is Argent Alu, beter bekend onder de merknaam argenta, al meer dan 100 jaar actief in de ontwikkeling en productie van paumellen en scharnieren voor de binnendeur. Dankzij een doorgedreven verticale integratie kan Argent Alu een volledig assortiment aan deurbeslag aanbieden. Argent Alu heeft een eigen ontwikkelingsafdeling en testlabo maar ook matrijzenbouw, kunststofspuitgieten, productie, aluminiumbewerking, anodisatie, lakken en montage worden in huis beheerd. Onze lokale verkoopteams geven ondersteuning aan onze verdelers en volgen de marktevoluties steevast op de voet. Het ruime assortiment bestaat ondermeer uit:
•    Onzichtbaar aluminium deurkader, invisidoor
•    Onzichtbare scharnieren, invisibles
•    Binnenschuifdeurbeslag
•    Paumellen
•    Venster- en luikbeslag
•    Brievenbussen albo

Nieuws gerelateerd aan Argenta

WZC Cadiz

Hoekschuifdeuren openen perspectieven in WZC Cadiz

Bij de indeling van een nieuwbouw woonzorgcentrum zoals Cadiz in Antwerpen komt het er vooral op aan om zo efficiënt mogelijk om te springen met de wettelijk vastgelegde kameroppervlakte. Hier werd het sanitaire gedeelte van de 120 nieuwe kamers afgewerkt met schuifdeuren om zo veel mogelijk leef- en slaapruimte over te houden

Lees meer »
Invisible Neo

Invisible Neo: nieuwe trends, nieuwe kleuren

De argenta invisible scharnieren gaan mee met hun tijd en spelen in op de laatste trends uit de markt. Ze zijn een essentieel onderdeel van strak ingewerkte binnendeuren waarbij technieken onzichtbaar geïntegreerd zijn. Bovendien maken ze het u ook een heel stuk gemakkelijker om binnendeuren te plaatsen en af te regelen.

Lees meer »
Case study Argenta

Case study: het Argenta invisible concept in de praktijk

De eigenaars van deze privéwoning in Waregem gingen uit van een strak interieur, waar deuren onzichtbaar opgaan in de wanden en plinten geen onnodige aandacht trekken. Het resultaat is een mix van onzichtbaar ingewerkte draai-, pivot- en schuifdeuren die de minimalistische look nergens verstoren. Meer nog: met ook plinten die nauwelijks opvallen, gaf interieurarchitect Thomas Nachtergaele op dat vlak geen duimbreed toe.

Lees meer »
argenta invisidoor SDX-pakket

Onzichtbaar deurbeslag voor glasschuifdeuren

Het argenta invisidoor SDX-pakket om schuifdeuren onzichtbaar in te werken in een minimalistisch interieur, werd uitgebreid met een extra oplossing voor glazen schuifdeuren. Zo kunnen ook die voor het eerst echt onopvallend ingewerkt worden.

Lees meer »
stand out from the crowd 21 april 2016

‘Stand out from the crowd’-event enthousiast onthaald

Op 21 april sloegen Argent Alu, Pergo en Siniat de handen in elkaar om architecten die het verschil willen maken te inspireren tijdens het exclusieve ‘Stand out from the crowd’-evenement. Dat de organisatoren in hun opzet slaagden, blijkt uit de enthousiaste reacties en gezellige sfeer onder de aanwezigen.

Lees meer »

Onzichtbaar van deurkader tot plint

Op het vlak van binnendeuren resulteert dat in ingewerkte scharnieren, onzichtbaar geïntegreerde technieken en het bannen van deurlijsten. Het ‘invisible concept’ van argenta® gaat zelfs nog een stap verder.

Lees meer »