Alles van één leverancier levert veel tijd op; dat scheelt uren!

Het is vandaag de dag helemaal niet eenvoudig goede medewerkers te vinden, die het vak begrijpen en zich er verder in willen ontwikkelen. Je kunt haast zeggen dat er sprake is van een schaarste. Een mogelijke oplossing is het eenvoudiger inrichten van processen, zodat er veel tijd bespaard wordt en er minder kapitaal onderweg is. Een goede, snelle en betrouwbare partner kan wellicht helpen.  

Ostermann heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot één van de belangrijkste leveranciers voor de keuken-, meubel- en interieurbouw. Zowel als partner van het MKB als de industrie.  Om verder te kunnen groeien is vorig jaar de grootste investering in de geschiedenis van Ostermann gedaan: een geheel nieuw logistiek centrum. Ostermann is inmiddels actief met eigen vestigingen in 8 landen: België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittanië, Italië, Nederland, Tsjechië en Zwitserland. Verder zijn er eigen organisaties in Oostenrijk, de Scandinavische (Noordse) landen en Polen. 

Ostermann

Voor de opening van het nieuwe logistieke centrum duurde het verwerken van een order van binnenkomst tot het gereed staan ter verzending gemiddeld 30 minuten. Door het nieuwe  automatische magazijn met ruim 20.000 kratten is die doorlooptijd teruggebracht tot enkele minuten. Bij 6000 posities per dag is dat geen overbodige luxe. Ook ergonomisch is er veel veranderd. Zo zijn bijvoorbeeld de werkplekken in hoogte verstelbaar en lopen de kratten over kogellagers, zowel in- als uitgaand. De capaciteit is daarmee verdubbeld tot rond 40.000 plaatsen. Het nieuwe magazijn kan bovendien verder worden uitgebreid met nog eens 20.000 plaatsen. 

Natuurlijk staat Ostermann als kantenband- en lijmspecialist bekend. Maar de onderneming is ook de leidende leverancier van onder andere Hettich meubelbeslag en levert het complete Hettich programma uit binnen 24 uur; scharnieren, ladesystemen, schuifdeursystemen, beslagoplossingen voor bureaus en de werkomgeving. Bovendien in het programma: een breed assortiment producten van bekende merken in meubelbeslag en van het eigen merk Redocol. 

Ostermann
Zwart beslag zoals meubelgrepen en scharnieren is erg gevraagd.

Speciaal opgeleide beslagspecialisten kunnen adviseren over scharnieren met of zonder demping en verschillende openingshoeken, ladesystemen, Innotec, ArciTech of AvanTech, waarbij ArciTech ook op maat, vanaf één stuk, kant en klaar op maat
geleverd kan worden, maar ook wat betreft schuif- en roldeursystemen. 

In de nieuwe 170 pagina´s dikke grepen catalogus zijn naast de talrijke grepen, greeplijsten, knoppen en komgrepen, ook veel ideeën te vinden voor bijvoorbeeld garderobe oplossingen. Geheel nieuw zijn bijvoorbeeld de in mat zwart geëloxeerde greeplijsten. Vooral bij lichte kleuren geven die een mooi lijnenspel en zorgen voor optische accenten. Ook in verlichting is Ostermann een echte partner voor de keuken- meubel- en interieurbouw. In de verlichting catalogus worden veel oplossingen getoond die individuele meubels nog meer uitstraling geven.

Ostermann
Ostermann bediend ook de inmiddels 8 eigen vestigingen vanuit de volautomatische logistiek.

Bijna alles is online via www.Ostermann.eu te bestellen; dit levert ook nog eens 2% extra korting op. Ook is het mogelijk verschillende ERP systemen aan de website te koppelen om zo bestellingen automatisch in te lezen. Alles is gericht op de toenemende vraag ten aanzien van snelheid en betrouwbaarheid, in de kortst mogelijke (kostbare) tijd.   

Tekst: Ostermann en Rob Buchholz    Beeld: Ostermann